Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Nokia pod istragom zbog špijuniranja za Kinu

HMD, kineska kompanija koja proizvodi uređaje finskog brenda Nokia, sada je pod istragom zbog izveštaja da su neki od njihovih telefona slali podatke serverima u Kini. Istraga je usledila nakon što je NRK, norveška nacionalna televizija, tvrdila da ima dokaz koji potvrđuje da Nokia telefoni šalju osetljive podatke Kini na osnovu dojave vlasnika uređaja.

RSE: Ministrima preporučeno da ne komentarišu presudu Karadžiću

Ministrima u Vladi Srbije data je preporuka da ne komentarišu hašku presudu doživotne robije Radovanu Karadžiću, bivšem predsedniku Republike Srpske za genocid, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja, saznaje Radio Slobodna Evropa (RSE) iz pozdanog izvora, što objašnjava upadljivo ćutanje vlasti.

NDNV: Vučić nastavio da etiketira profesionalne novinare

"Nastup predsednika Srbije Aleksandra Vučića na današnjem obilasku radova na zgradi Radio-televizije Vojvodine još jednom je pokazao da niti on niti njegovi saradnici neće prestati da etiketiraju novinare, da ih maltretiraju dok rade svoj posao i postavljaju pitanja od javnog značaja za građane ove države", saopštili su iz Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Stefanović: Odluka o preregistraciji traktora treba da bude ukinuta

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će predložiti Vladi nove izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na osnovu kojih poljoprivredni proizvođači neće morati da preregistruju traktore i poljoprivredne mašine kojima su izdate trajne registracije i stare registarske tablice.

Srbija treća u svetu po naoružanosti civila

U Srbiji na 100 građana dolazi 39,1 komad streljačkog oružja, što nas prema prošlogodišnjem istraživanju Instituta za međunarodne i razvojne studije u Ženevi čini trećim najnaoružanijim civilima na planeti.

Sporazumom o slobodnoj trgovini sa Rusijom nisu obuhvaćeni automobili

Nakon tri godine pregovaranja, ministri trgovine Srbije i EEU, Rasim LJajić i Veronika Nikišina usaglasili su sporazum o slobodnoj trgovini dveju strana, koji omogućava Srbiji da 99,5 odsto svojih proizvoda po povlašćenim uslovima, odnosno bez naplate carine, plasira na tržišta zemalja EEU, koju čine Rusija, Belorusija, Kazahstan, Kirgistan i Jermenija.