Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Pad prodaje novih automobila u EU

Prodaja novih putničkih vozila u EU pala u januaru za 4,6 odsto, najviše zahvaljujući oštrom padu u Španiji i Italiji, saopštilo je udruženje evropskih proizvođača automobila.

Amazon odustao od izgradnje sedišta u Njujorku

Kompanija Amazon odustala je od izgradnje sedišta u Njujorku posle žestokog protivljenja političara gnevnih zbog poreskih olakšica od oko tri milijarde dolara i antisindikalnog stava te firme.

Grčka i zvanično počela da koristi termin "makedonski jezik"

Grčka je i zvanično počela da koristi termin "makedonski jezik", pa je u oglasu objavljenom u Službenom glasniku grčko Ministarstvo za civilnu zaštitu objavilo da traži lica koji poznaju makedonski jezik za zapošljavanje u Nacionalnoj obaveštajnoj agenciji, prenosi MIA.

Ovčarstvo u Srbiji u usponu, ukupan broj goveda opada

Ovčarstvo u Srbiji jedina je oblast stočarstva koja ima konstantan uspon, o čemu svedoče najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku (RZS) za decembar prošle godine, a koji pokazuju da je broj ovaca u Srbiji veći za 5,6 procenata u odnosu na desetogodišnji prosek.

Epidemija gripa na vrhuncu

Epidemiološkinja Leposava Garotić Ilić izjavila je jutros da je sada na vrhuncu epidemija gripa, a da se očekuje da za nedelju ili dve počne opadanje broja obolelih.

Gušteri ruše "zlatno pravilo" evolucije?

Dejmijen Eskere, istraživač sa Australijskog nacionalnog univerziteta, poreklom iz Čilea, tvrdi da je došao do istorijskog otkrića koje ruši "zlatno pravilo" evolucije prema kome životinjska vrsta ne može da povrati karakteristiku koju je izgubila tokom evolucije.