Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Poverenik: REM prekršio zakon objavljivanjem imejl adresa zbog spota SNS

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti upozorio je Regulatorno telo za elektronske medije (REM) zbog objavljivanja podataka ljudi koji su podneli prijave zbog emitovanja spota Srpske napredne stranke na televizijama, a najavio je i da će podneti zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Evro u ponedeljak 118,05 dinara

Dinar će u ponedeljak, 11. marta neznatno promeniti vrednost u odnosu na evro i zvanični srednji kurs biće 118,05 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Vlada Finske podnela ostavku

Finska vlada podnela je ostavku danas zbog nemogućnosti sprovođenja reforme zdravstvenog sistema, saopšteno je iz kabineta predsednika Finske.

MMF spreman da pomogne Venecueli

Međunarodni monetarni fond spreman je da spasi ekonomiju Venecuele, ali taj zadatak je toliko težak da će zahtevati pomoć i šire međunarodne zajednice, izjavila je direktorka MMF Kristin Lagard.

Lopovi ukrali radijatore, opremu i medalje iz ronilačkog kluba

Nepoznati počinioci obili su prostorije Ronilačkog kluba "Gusar" u Nišu kod Železničkog mosta, demolirali ih i iz njih ukrali ronilačku opremu, šest radijatora, šporet, frižider, alat i odličja koje su članovi kluba osvajali na različitim takmičenjima, rekao je ronilac kluba "Gusar" Srđan Radulović.

Pančevo: Petrohemija privremeno staje

U fabrici polietilena niske gustine (PENG) od danas, 8. marta, privremeno se obustavlja proizvodnja i tako će biti narednih 55 dana, dok će u fabrici Etilen i ostalim postrojenjima "HIP Petrohemije" u Pančevu obustava početi 20. marta i trajaće 35 dana, saopšteno je iz te kompanije.

Raskol na protestu u Somboru

U Somboru je održan osmi protest "Jedan od pet miliona", kome je prisustvovalo nekoliko stotina građana, a došlo je i do raskola među organizatorima.

I dalje nedovoljno žena u parlamentima i vladama EU

Žene i dalje nisu dovoljno zastupljene u parlamentima i vladama članica EU - samo šest od 28 nacionalnih parlamenata ima predsednicu, sedam od deset poslanika u tim parlamentima su muškarci, dok u vladama zemalja članica EU u proseku ima manje od trećine žena.