Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Stopa nezaposlenosti 12,9 odsto

Stopa nezaposlenosti u Srbiji u četvrtom kvartalu prošle godine bila je 12,9 odsto, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

U lokalnim samoupravama samo sedam odsto žena na funkciji

U lokalnim samoupravama u Srbiji više od 50 odsto zaposlenih su žene, ali ih je na izvršnim funkcijama samo oko sedam odsto, rečeno je danas u Paraćinu na sastanku predstavnika Beogradskog fonda za političku izuzetnost (BFPE) i lokalnih političarki.

Evro sutra 118,12 dinara

Dinar će u petak neznatno promeniti vrednost u odnosu na evro i zvanični srednji kurs biće 118,12 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Mladi iz političkih stranaka podeljeni u stavovima o ulasku Srbije u EU

Mladi iz opozicionih i vladajućih stranaka učestvovali su sinoć u debati "Srbija u EU: da, možda ne?", gde su izneli različite stavove po tom pitanju - od toga da Unija nema alternativu i da je prirodan put za Srbiju, do toga da Srbija, uz saradnju sa evropskim zemljama, ne treba ni da teži da ikada postane članica Unije.

U Srbiji 96 registrovanih pedofila

U Srbiji postoji 96 registrovanih pedofila, a 37 ih je odležalo zatvorske kazne i trenutno se nalaze na slobodi pod posebnim režimom koji za cilj ima da spreči ponavljanje zločina, ukazuju podaci Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde koji su dostavljeni "Politici".