Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Oprezno na putnim prelazima na pruzi Niš-Zaječar

Preduzeće "Infrastruktura železnica Srbije" apelovalo je na vozače da na putnim prelazima na pruzi Niš-Zaječar, koja se rekonstruiše i zatvorena je za javni saobraćaj vozova, poštuju signalizaciju zbog saobraćaja vozova za remont pruge.

"Kargo" sutra ispred Vlade Srbije traži smenu ministarke Mihajlović

Predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić danas je pozvao Beograđane da sutra u 15 časova ispred zgrade Vlade Srbije dođu na protest tog udruženja, koje će zatražiti smenu ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović jer je "zloupotrebila institucije i prevarila građane, a u cilju zaštite taksi mafije".

Gorivo ponovo poskupelo

Posle nekoliko meseci pojeftinjenja, potom i mirovanja cena, naftni derivati preko noći poskupeli su i do četiri dinara.

Stopa nezaposlenosti 12,9 odsto

Stopa nezaposlenosti u Srbiji u četvrtom kvartalu prošle godine bila je 12,9 odsto, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

U lokalnim samoupravama samo sedam odsto žena na funkciji

U lokalnim samoupravama u Srbiji više od 50 odsto zaposlenih su žene, ali ih je na izvršnim funkcijama samo oko sedam odsto, rečeno je danas u Paraćinu na sastanku predstavnika Beogradskog fonda za političku izuzetnost (BFPE) i lokalnih političarki.

Evro sutra 118,12 dinara

Dinar će u petak neznatno promeniti vrednost u odnosu na evro i zvanični srednji kurs biće 118,12 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).