Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Na Kosovu se obeležava jedanaesta godišnjica proglašenja nezavisnosti

Pod motom "Kosovo, čast i dužnost", sa više manifestacija danas i sutra na Kosovu se proslavlja jedanaesta godišnjica proglašenja nezavisnosti. Prva od tih aktivnosti se odnosi na Deklaraciju o nezavisnosti koja je, simbolično, iz Skupštine Kosova pod policijskom pratnjom krenula u svih sedam centara Kosova.

Uhapšen osumnjučeni za pretnje Jeremiću i Trifunoviću

Policija je danas uhapsila Z.I (56) iz Šapca, zbog sumnje da je putem Tvitera i Fejsbuka pretio predsedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću, predsedniku Pokreta slobodnih građana Sergeju Trifunoviću, novinarima Slobodanu Georgievu i Biljani Lukić, kao i Predragu Voštiniću iz Lokalnog fronta Kraljevo.

Evro u ponedeljak 118,06 dinara

Dinar će u ponedeljak, 18. februara, ojačati za 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs biće 118,06 dinara za jedan evro, što će biti najjača vrednost dinara u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preminuo muškarac u Kruševcu, sumnja se na grip

U Opštoj bolnici u Kruševcu sinoć je preminuo pacijent star 53 godine, koji je od ponedeljka na Grudnom odeljenju bio priključen na respirator, a da li je reč o prvoj žžrtvi gripa u Rasinskom okrugu pokazeće analize u narednim danima.

Spaljivanje luksuzne robe i pravila bogatih

Kako bi se što više izdvojili od običnog sveta, učinili mističnijim, bogati i estradni svet, na zaprepašćenje šire javnosti, nameće ekstravagantne forme ponašanja, poput uništavanja neprodate luksuzne robe.