Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Putina će čuvati 7.000 srpskih policajaca

Predsednika Rusije Vladimira Putina, koji u Srbiju stiže u četvrtak, 17. januara, čuvaće više hiljada srpskih policajaca, a spekuliše se o brojki od čak 7.000, piše današnja "Politika".

Nekoliko načina da smanjite količinu podataka koje Google prikuplja o vama

Ukoliko želite da živite u digitalnom svetu, teško da možete da zaobiđete Google. Ovaj pretraživač sakuplja mnoge podatke o vama i vašim navikama na internetu, ali postoji nekoliko trikova kojima možete da ograničite gde će vas pratiti i koje će sve informacije o vama moći da prikuplja, odnosno šta ćete od njega moći da sakrijete.

Nema više državnih subvencija za trgovce

U budžetu Srbije za ovu godinu planirano je 15 milijardi dinara za subvencije za nova radna mesta, međutim, prevashodno za zapošljavanje radnika u fabrikama i delom za sektor informaciono-komunikacionih tehnologija, ali ne i za, što je novina, oblast usluga međunarodne trgovine i hotelskog smeštaja, piše "Politika".

Nakon 30 godina počinje suđenje za tragediju na Hilsborou

Gotovo 30 godina nakon što je 96 osoba poginulo, a više od 700 povređeno na fudbalskoj utakmici između Notingem Foresta i Liverpula, na stadionu Hilsborou u Šefildu, počinje suđenje šefu policije na tom meču i još petorici policijskih zvaničnika.

Glasanje o poverenju grčkoj vladi u sredu

Grčki parlament zakazao je za sredu glasanje o poverenju grčkoj vladi posle izlaska jedne od stranaka iz vladajuće koalicije Aleksisa Ciprasa zbog neslaganja sa sporazumom o rešenju dugogodišnjeg spora s Makedonijom.