Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Rok za preregistraciju oružja do 5. marta 2020. godine

Predviđeni rok, 5. mart ove godine, za zamenu starih oružnih listova za nove biometrijske isprave biće odložen za godinu dana, odnosno do 5. marta 2020. godine, predviđeno je izmenama i dopunama Zakona o oružju i municiji koji je na dnevnom redu aktuelne sednice parlamenta.

Krivokapić nominovao Ciprasa i Zaeva za Nobelovu nagradu za mir

Lider crnogorskih socijaldemokrata Ranko Krivokapić nominovao je premijere Grčke i Makedonije, Aleksisa Ciprasa i Zorana Zaeva, za ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir zbog postizanja Prespanskog sporazuma, kojim je posle skoro tri decenije rešen spor oko imena Makedonije.

Sejdinović: Novinari ne prijavljuju pretnje jer ne veruju u državni sistem

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović rekao je danas da veliki broj novinara ne prijavljuje pretnje jer nemaju poverenje u pravosudne ograne, u naš državni sistem, jer duboko veruju da delovi državne strukture stoje iza toga i plaše će da će njihova bezbednost biti dodatno ugrožena.

Napadnuti tamnoputi fudbaleri Napretka, napadač uhapšen

Policija u Kruševcu identifikovala je i privela tridesetogodišnjeg sugrađanina, osumnjičenog da je sinoć oko 19 časova, ispred "Pionirskog parka" u ovom gradu, naneo laku telesnu povredu državljaninu Senegala, inače fudbaleru kruševačkog "Napretka".