Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Počela parnica protiv SPC zbog pedofilije

Pred Višim sudom u Londonu počeo je parnični postupak protiv Srpske pravoslavne crkve zbog seksualnog nasilja sveštenika, po tužbama građana Bosne i Hercegovine i Srbije.

Projekat muzeja u Vršcu među 20 najboljih u Evropi

Regionalni kulturni centar za baštinu Banata koji je otvoren 2012. godine, uvršten je među 20 najboljih projekata u Evropi u konkurenciji svih projekata vezanih za kulturnu i prirodnu baštinu, koji su od 2007. godine do danas realizovani sredstvima EU.

Upravnici zgrada: Tretiraju nas kao čistačice i domare

U Srbiji, prema poslednjim podacima, radi 871 profesionalni upravnik zgrade, a najčešći problemi sa kojima se suočavaju su to što vlasnici stanova misle da su oni odgovorni za sve, da bi trebalo da im budu dostupni 24 sata dnevno i što ih doživljavaju kao domare i čistačice, navode sagovornici Tanjuga.

EU ustanovila kvote za uvoz čelika, Srbiji ne prete dodatne carine

Evropska unija ustanovila je privremene mere za ograničenje uvoza čelika, prevashodno zbog jednostranih mera SAD za uvoz ovog proizvoda, ali Srbiji suštinski ne prete nikakve dodatne carine ako do uobičajenih nivoa bude plasirala svoj čelik na tržište EU, rekli su zvaničnici u Generalnoj direkciji za trgovinu Evropske komisije.