Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

EU ustanovila kvote za uvoz čelika, Srbiji ne prete dodatne carine

Evropska unija ustanovila je privremene mere za ograničenje uvoza čelika, prevashodno zbog jednostranih mera SAD za uvoz ovog proizvoda, ali Srbiji suštinski ne prete nikakve dodatne carine ako do uobičajenih nivoa bude plasirala svoj čelik na tržište EU, rekli su zvaničnici u Generalnoj direkciji za trgovinu Evropske komisije.

Srušio se ruski bombarder, poginula trojica pilota

Nadzvučni bombarder Tupoljev-22M3, koji može da nosi nuklearno oružje, srušio se na severu Rusije prilikom pokušaja sletanja u snežnoj oluji, poginula su dva od četiri člana posade, dok je treći u bolnici podlegao povredama, saopštili su iz Ministarstva odbrane, tvrdeći da letelica u trenutku nesreće nije prenosila oružje.

Evro sutra 118,42 dinara

Dinar će u sredu neznatno promeniti vrednost u odnosu na evro i zvanični srednji kurs biće 118,42 dinara za jedan evro, što će biti najslabija vrednost domaće valute u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Evakuisano svih 100 rudara rudnika Trepča

Evakuisano je svih 100 rudara rudnika Trepča-jug koji su ostali zarobljeni u oknu na nekih 700 metara ispod površine posle kvara električne mreže, javili su prištinski mediji.