Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Preminuo Pedi Ešdaun

Bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, britanski političar Pedi Ešdaun, preminuo je večeras u 77. godini.

Od 1. januara bez taksi ako se medijacijom reši spor

Stranke u sporovima pred sudovima u Srbiji od 1. januara biće oslobođene plaćanja svih sudskih taksi ako do zaključenja prvog ročišta za glavnu raspravu reše spor medijacijom, sudskim poravnanjem, priznanjem ili odricanjem od tužbenog zahteva.

Dobrašinović: Javne nabavke novogodišnje rasvete se bukvalno prepisuju

Postupci nabavke novogodišnje rasvete i ukrasa u lokalnim samoupravama u Srbiji "nisu ni najmanje u redu", a najčešći problem je što su konkursna dokumentacija, kriterijumi i dodatni uslovi prilagođeni konkretnim ponuđačima, izjavio je koordinator Koalicije za nadzor javnih finansija u Srbiji Dragan Dobrašinović.

Banke moraju da otkriju visinu nameta

Koliko košta vođenje tekućeg računa građana, bezgotovinski prenos dinara, ali i evra sa računa iz jedne u drugu banku samo su neke od tačno 14 naknada koje će bankari u Srbiji redovno morati da dostavljaju Narodnoj banci Srbije, radi javne objave.

Formiran odbor za kandidaturu za prvenstvo 2028. i 2030.

Srbija, Grčka, Rumunija i Bugarska donele su danas odluku o formiranju inicijativnog ogranizacionog komiteta koji će kandidovati četiri zemlje da budu domaćin evropskog prvenstva u fudbalu 2028. i svetskog prvenstva u fudbalu 2030, saopštio je predsednik Aleksandar Vučić nakon sastanka kvadriltaterale u Beogradu.