Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Doživotni zatvor nemoguće uvesti za nekoliko nedelja

Radna grupa Ministarstva pravde koja, prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ima manje od mesec dana da izradi nacrt izmena i dopuna Krivičnog zakonika, još uvek se nije sastala, nezvanično saznaje Danas iz pravosudnih krugova.

Oglašena prodaja Jagodinske pivare

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika Srbije oglasila je prodaju Jagodinske pivare u stečaju, čija je procenjena vrednost 711 miliona dinara.

"Ekstremisti u Srbiji dobro povezani i sa istokom i sa zapadom"

Ekstremisti se dobro povezuju na internacionalnom planu, pa tako u Srbiji imaju dobre veze i sa ekstremističkim strujama na istoku i zapadu, rečeno je na diskusiji "Ekstremizam i nasilni ekstremizam u Srbiji: Analiza unutrašnje, spoljašnje, istorijske i savremene dinamike" u Medija centru Vojvodine.

Niš danas najzagađeniji grad

Prema podacima Agencije za zaštitu životne sredine, Niš je trenutno grad sa najzagađenijim vazduhom u Srbiji pošto je prosečna vrednost čestica i teških metala u vazduhu u tom gradu u protekla 24 časa iznosila čak 223 mikrogram (merna stanica kod OŠ "Sveti Sava"), odnosno 216 mikrograma (merna stanica kod Instituta za javno zdravlje).

Zašto je organska hrana u Srbiji skupa?

Domaći organski proizvodi skoro pet puta su skuplji nego uvozni, a trgovci su spremni da kupe organsku hranu tek ako ih podrži država. Proizvođačima su problem i cene sertifikata.

Valjevska pivara prodata za 3,5 miliona evra

Valjevska pivara prodata je za više od 3,5 miliona evra beogradskoj "Brauerei grupi", a Miloje Blizanac, jedan od osnivača preduzeća koje je novi vlasnik, najavio je da će u naredne dve godine biti uloženo pet miliona evra u modernizaciju ovog preduzeća.

Sudar dva borbena aviona na Dalekom istoku Rusije

Tokom leta iznad zaliva Tatar u dalekom istočnom ruskom regionu Kabarovsku sudarila su se dva ruska borbena aviona Suhoj Su-34, usled čega su obustavljeni svi letovi tih aviona širom Rusije, izjavio je neimenovani izvor ruskog ministarstva odbrane.