Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ubijen muškarac u Pirotu

Na parkingu koji se nalazi na uglu Takovske i Ulice 7. juli u Pirotu, oko 19 časova desila se pucnjava u kojoj je ubijen S.A. (38).

Soroševa fondacija se povlači iz Turske

Fondacija za otvoreno društvo Džordža Soroša povlači se iz Turske, samo nekoliko dana pošto je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio američkog milijardera da pokušava da destabilizuje državu.

Evro sutra 118,41 dinar

Dinar će u utorak zadržati približno istu vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 118,41 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Srbija dobija savremeni dispečerski centar za vozove

Predstavnici kompanije ruskih železnica "RŽD Internešnl" i Infrastrukture železnice Srbije posetili su Austrijske federalne železnice (OBB), u okviru projekta za izgradnju Jedinstvenog dispečerskog centra za upravljanje saobraćajem vozova u Srbiji, koji realizuju ruski i srpski železničari.

Stotine kamiona blokiralo carinu u Beogradu

Nekoliko stotina kamiona stvorilo je dugačku kolonu i veliku gužvu danas na autoputu Beograd - Niš, nedaleko od Bežanijske kose i skretanja za Kvantaš i carinski terminal Beograd.

Da li su stariji građani isključeni iz društva?

Penzioneri u Srbiji često podnose najveći teret ekonomskih mera, što se odražava i na socijalnu uključenost i materijalnu ugroženost starijih građana, a treće doba je često propraćeno i raznim stereotipnim shvatanjima i neaktivnošću, kako na tržištu rada, tako i u društvenim odnosima.