Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Trihineloza otkrivena kod dve divlje i jedne domaće svinje u Pomoravlju

U laboratoriji Veterinarskog specijalističkog instituta za Šumadiju i Pomoravlje, u Jagodini, potvrđeno je prisustvo trihineloze kod uzoraka od tri divlje i jedne domaće svinje, a meso je uništeno pre nego što je došlo u promet i pre konzumiranja, izjavio je direktor Instituta dr Zoran Rašić.

Odložena Makronova poseta Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je poseta predsednika Francuske Emanuela Makrona Beogradu, zakazana za ovu nedelju, odložena zbog nemira u Francuskoj.

Gorivo pojeftinilo za oko sedam dinara

Gorivo je u Srbiji pojeftinilo u prethodnih mesec za oko sedam dinara, benzin za 7,7 dinara i evrodizel za 5,5 dinara, rečeno je danas u Udruženju naftnih kompanija Srbije (UNKS).

Dvoje poginulo kod Zrenjanina

Dve osobe poginule su u saobraćajnoj nesreći koja se oko 15.30 dogodila na putu Zrenjanin-Perlez, potvrđeno je RTS-u u zrenjaninskoj policiji. Saobraćaj je bio u prekidu gotovo dva sata.

Evro sutra 118,20 dinara

Dinar će u utorak neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 118,20 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Kanjiža: Od 1. januara skuplje komunalije

Poskupljenje komunalnih usluge u kanjiškoj opštini izglasala je odbornička većina u Skupštini opštine, s primenom od 1. januara, uz obrazloženje da dosadašnje cene nisu korigovane dve godine.

Modriću se neće suditi zbog lažnog iskaza u korist Mamića

Vanraspravno veće Županijskog suda u Zagrebu potvrdilo je odluku opštinskog suda kojom je obustavljen postupak protiv kapitena hrvatske fudbalske reprezentacije i igrača Real Madrida Luke Modrića, zbog davanja lažnog iskaza na suđenju bivšem čelniku Dinama Zdravku Mamić, rekao je portparol zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

EPS smenjuje 23 odgovornih

Vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić kaznio je 23 zaposlenih zbog propusta u radu čije su posledice i pad Srbije na Duing biznis listi Svetske banke i prekidi u snabdevanju električnom energiju u beogradskim naseljima Kotež i Krnjača, saopštio je danas EPS.