Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Manjak radnika problem komunalnog sektora

Mnoga komunalna preduzeća u Srbiji suočavaju se s nedostatkom radne snage, što se naročito vidi u onim koja se bave gradskim i prigradskim prevozom, zbog nedostatka vozača.

Trinaest beba u Rumuniji zaraženo superbakterijom

Rumunske zdravstvene vlasti privremeno su danas zatvorile porodilište u Bukureštu, pošto je utvrđeno da je 13 beba koje su tamo nedavno rođene, zaraženo "zlatnom stafilokokom" - bakterijom otpornom na antibiotike.

Protesti ako budžet za porodilje ostane isti

Ako Skupština Srbije ne izglasa amandman za promenu Zakona o budžetu, kojim se predlaže preraspodela sredstava kako bi buduće mame primale naknadu za porodiljsko odsustvo u visini republičkog minimalca, članice Inicijative "Mame su zakon" organizovaće proteste širom Srbije.

Košarkaši Srbije izgubili od Izraela

Košarkaši Srbije izgubili su danas u Tel Avivu od Izraela sa 83:74 (24:29, 21:14, 15:16, 14:24), u utakmici devetog kola Grupe L u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Naser Orić oslobođen optužbi za ratni zločin

Apelaciono veće Suda BiH izreklo je oslobađajuću presudu Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću, koji su se u ponovljenom postupku teretili za zločin nad ratnim zarobljenicima na području Srebrenice i Bratunca.

Država uvodi nov namet na gorivo

Iako su cene goriva u Srbiji posle izvesnog vremena krenule silaznom putanjom, država planira da na ovaj energent uvede novi namet u vidu naknade za unapređenje energetske efikasnosti.

Dropbox uvodi novu opciju

Jedan od najpoznatijih i najpopularnijih servisa za skladištenje podataka na internetu - Dropbox, nedavno je unapredio svoju funkcionalnost.