Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Matija Bećković otvara Beogradski sajam knjiga

Pesnik i akademik Matija Bećković otvoriće 63. Međunarodni beogradski sajam knjiga, koji se održava od 21. do 28. oktobra, a u ime zemlje počasnog gosta Maroka prisutne će pozdraviti istoričar i pisac Abdulah Busuf, najavili su danas organizatori.

Vučić ne isključuje mogućnost vanrednih izbora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je razgovarao sa najbližim saradnicima iz Srpske napredne stranke ali nije želeo da kaže da li je bilo reči o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Tramp zapretio da će zatvoriti granicu sa Meksikom

Američki predsednik Donald Tramp u četvrtak je rekao da će razmestiti američku vojsku i zatvoriti južnu granicu ako vlasti u Meksiku ne zaustave velike grupe migranata koji dolaze u SAD iz Gvatemale, Hondurasa i Salvadora.

Šarčević: Dualno obrazovanje i na fakultetima

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da u Srbiji 23 odsto đaka u srednjim i stručnim školama pohađa nastavu po nekom modelu dualnog obrazovanja i da je takav način školovanja u ekspanziji i širiće se i na fakultete.

Sutra ističe rok za predaju lista za Nacionalne savete

Poseban birački spisak za izbore za Nacionalne savete nacionalnih manjina, koji se održavaju 4. novembra, biće zaključen sutra u ponoć, kada ističe i rok za predaju lista Republičkoj izbornoj komisiji, izjavila je danas pomoćnica ministra za ljudska i manjinska prava i slobode u Ministarstvu državne uprave i lokane samouprave Ivana Antić.

Indonezija: Dezinfekciona sredstva bacaju iz helikoptera

Helikopteri bacaju dezinfekciona sredstva stanovnicima grada Palua u Indoneziji, kako bi sprečili širenje zaraze u tom gradu, koji je razoren nakon snažnog zemljotresa, saopštila je Agencija za prirodne katastrofe Indonezije.

Ibej tužio Amazon

Svetska aukcijska internet platforma Ibej tužila je najveću internet-trgovinu Amazon zbog, kako je navedeno, pokušaja preotimanja najboljih prodavaca.

Iran uveo vize državljanima Srbije

Iran je ukinuo bezvizni režim za državljane Srbije, samo nekoliko dana nakon što su vlasti u Beogradu ponovo uvele vize za građane Irana, preneo je dnevni list "Teheran tajms".

Delta holding najveća ekonomska celina u Srbiji

Najveća ekonomska celina u Srbiji u 2017. bila je kompanija Delta holding iz Beograda koja je pored matičnog društva obuhvatala 55 zavisnih pravnih lica, od kojih je 17 poslovalo u inostranstvu, objavila je Agencija za privredne registre (APR).