Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Češkom radiju preti kazna jer je Zeman psovao u programu uživo

Nacionalnom Češkom radiju preti kazna do 400.000 evra zato što je predsednik Češke Miloš Zeman ponovo vulgarno psovao u programu javnog radio servisa i uprkos ogradi i upozorenju voditelja ponavljao vulgarni izraz za "đubrad" kome ima mesta samo negde po češkim bircuzima.

"Diplomac Srbiju košta 100.000 evra"

Iz naše zemlje se tokom godine iseli od 30.000 do 60.000 ljudi, od kojih je četvrtina s visokim obrazovanjem, piše "Politika" i dodaje da se procenjuje da svršeni diplomac Srbiju košta po oko 100.000 evra.

Nedimović: Ferero u Srbiji ima dugoročne planove

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović posetio je, u selu Aleksa Šantić kod Sombora, plantažu lešnika italijanskog konditorskog giganta "Ferero", čiji predstavnici su ga upoznali sa planovima kompanije do 2025. godine.

Dodik: Najpre ću imenovati Kusturicu za savetnika

Predsednik Republike Srpske i novoizabrani srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će mu prvi potez u Sarajevu biti imenovanje reditelja Emira Kusturice za savetnika i izmena Poslovnika Predsedništva i postavljanje zastave Republike Srpske u zgradu tog tela.

Hrvatska se sprema za ulazak u Šengen

Hrvatska očekuje da će zadovoljiti tehničke kriterijume za ulazak u Šengen zonu do kraja godine i nada se njenom pridruživanju do 2020, izjavila je danas hrvatska državna sekretarka Terezija Gras.

Sahrana Milene Dravić u petak u Aleji zaslužnih građana

Komemoracija povodom smrti Milene Dravić biće održana u petak, 19. oktobra, u 12 časova na sceni "Danilo Bata Stojković" u Zvezdara teatru, a diva srpskog i jugoslovenskog glumišta biće sahranjena istog dana u 15.30 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Audi kažnjen sa 800 miliona evra zbog emisije gasova

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi, koji posluje u okviru Folksvagen grupe, saopštio je danas da je kažnjen sa 800 miliona evra zbog kršenja propisa vezanih za visokozagađujuće šestocilindrične i osmocilindrične dizel motore.

Kako povećati broj profesionalnih vozača u Srbiji

Ukoliko Evropska unija početkom naredne godine omogući srpskim vozačima da voze šest meseci na evropskim putevima, industrija transporta, ali i saobraćajna preduzeća u Srbiji mogla bi da ostanu bez vozača, koji i inače posao sve više traže van granica naše zemlje.

Penzioneri organizuju proteste 30. oktobra

Udruženje sindikаtа penzionisаnih vojnih licа Srbije i Udruženje sindikаtа penzionerа Srbije najavili su da će 30. oktobra u Beogradu i drugim gradovima organizovati proteste zbog loše reforme penzijskog sistema i materijalnog statusa penzionera i zaposlenih.

Albanija zatvara kladionice i kazina

Sve sportske kladionice u Albaniji biće zatvorene 1. januara, odluka je vlade u Tirani koja je već ugrađena u dopune Zakona o igrama na sreću u toj zemlji, prenosi danas Al Džazira.