Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Fiskalni savet: Ne mogu veće penzije, pogrešno smo protumačeni

Fiskalni savet saopštio je da nema prostora za dodatno povećanje penzija u 2019. godini i savetovao Vladi Srbije da preostali deo fiskalnog prostora u budžetu iskoristiti za vraćanje na redovno indeksiranje svih penzija tokom 2019. i za vraćanje u uređen penzijski sistem.

Radojević: Da mladi poljoprivrednici koriste moderne tehnologije

Na oglednom polju Naučnog instituta za ratarstvo i povrtarstvo na Rimskim šančevima, učesnicima radionice "Uzgoj povrća u inovativnom plasteniku", predstavljen je savremeni plastenik nabavljen u sklopu realizacije projekta AGRINNO, koji se sufinansira iz IPA programa prekogranične saradnje Mađarska – Srbija.

Predložene oštrije kazne za divlje taksiste

Izmene i dopune Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, kojima bi posebno trebalo da se reguliše taksi prevoz i o kojima bi danas trebalo da raspravljaju poslanici Skupštine Srbije, predviđaju rigorozne kazne za taksiste.

Ivana Dragičević: U Evropskoj uniji postoje jednaki i jednakiji

Hrvatska novinarka Ivana Dragičević predstaviće Novosađanima svoju knjigu "Nejednaki" u četvrtak, 25. oktobra, u Bulevar Books-u, a u razgovoru za 021.rs Dragičević priča o nejednakostima u današnjem svetu, o tome šta slabi Evropu, ulozi intelektualaca u eri post-istine.

Podneta prijava protiv SPC zbog izgradnje crkve na Rumiji

Crnogorski pokret podneo je Vrhovnom tužilaštvu Crne Gore krivične prijave protiv Srpske pravoslavne crkve, Mitropolije crnogorsko-primorske, zbog izgradnje crkve na Rumiji, i protiv nepoznatih počinilaca zbog bilborda u Budvi kojima se obeležava 100 godina od završetka Prvog svetskog rata.

Svaki sedmi osnovac u Srbiji puši

Najnovija istraživanja Instituta za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović Batut" pokazuje da je 40 odsto tinejdžera do svoje 15. godine probalo cigarete, odnosno da svaki sedmi puši.