Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Bačka Palanka: Profesori nezadovoljni zbog imenovanja v.d. direktorke gimnazije

Profesori Gimnazije "20. oktobar" u Bačkoj Palanci nezadovoljni su odlukom pokrajinskog sekretara za obrazovanje Mihalja Njilaša da umesto dosadašnje direktorke, Tamare Antić, kojoj je istekao mandat i bila je kandidat na konkursu za tu poziciju, za v.d. direktora imenuje Olju Nađ, koja nije ni konkurisala za rukovodeće mesto.

Izvozili u Rusiju voće iz EU

Policija je uhapsila 36 osoba osumnjičenih da su, kao pripadnici kriminalne grupe, voće i povrće iz EU prodavali u Rusiji kao proizvode srpskog porekla i na taj način stekli oko 440 miliona dinara, saopštio je MUP.

Ombudsman: Neko mora da kontroliše i sudstvo

Od kada postoji institucija zaštitnika građana u Srbiji, 10 odsto svih pritužbi odnosi se na rad sudova, izjavio je ombudsman Zoran Pašalić i dodao da se građani ne žale na presude, već na dužinu trajanja postupka, zloupotrebu procesnih radnji i neizvršenje sudskih odluka.

EPS: Uskoro još jasniji računi za struju

Elektroprivreda Srbije najavila je da će od 2019. godine početi da radi novi korisnički centar za potrošače i da će početi uvođenje novog sistema sa "još jasnijim računima za struju".

Držao decu kao taoce i ubio policajca

Jedan policajac je ubijen, a šest je ranjeno, u razmeni vatre sa muškarcem koji je kao taoce držao decu u svojoj kući u luksuznom kvartu u Florensu, u Južnoj Karolini, saopštili su zvaničnici.