Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Uskoro zabrana ustaških simbola u Austriji

Austrijska vlada planira proširenje zabrane korišćenja ekstremističkih političkih simbola, čime će biti zabranjeno i korišćenje ustaških simbola, koji se svake godine u Blajburgu mogu videti prilikom komemoracije pristalicama Nezavisne Države Hrvatske, uglavnom ustašama, ubijenim u tom mestu u Austriji na kraju Drugog svetskog rata.

Najviša cena nafte od 2014.

Cena nafte na berzama u Njujorku i Londonu porasla je na najviši nivo od novembra 2014. godine, jer je tržište u strahu da će američke sankcije protiv Irana dovesti do presušivanja ponude na svetskom tržištu.

Ukida se Skype Classic

Kompanija Microsoft nedavno je najavila da 1. novembra povlači Skype Classic, ali je i najavila uvođenje novih opcija.

VIDEO: Šta sve mogu nove GoPro kamere

Ljubitelji avanture dobili su nove tri verzije GoPro kamera koje su predstavljene i kod nas. Nova serrija GoPro Hero 7 obuhvata, kao najjači model Hero7 Black, ali i Hero7 White i Hero7 White.

Tramp: Nikada nisam popio pivo

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da nikada nije popio pivo u životu i da bi načisto propao ako bi se prepuštao alkoholu.

Somborska firma u blokadi ostavila porodilju bez naknade

Radnica somborske firme "Dem Hellas" Aleksandra Ilić za godinu i po dana bolovanja i porodiljskog odsustva nije primila ni dinar naknade, jer je poslodavac u tom periodu prekinuo proizvodnju i nije joj izdao rešenje o porodiljskom odsustvu.

U Srbiji trenutno boravi oko 3.600 migranata

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da u Srbiji trenutno boravi oko 3.600 migranata a da su od formiranja Stalne udarne grupe, sredinom 2016. godine, krijumčarima ljudi izrečene kazne zatvora u ukupnom trajanju od 148 godina i pet meseci.

Evro sutra 118,37 dinara

Dinar će u utorak neznatno promeniti vrednost prema evru u odnosu na danas i zvanični srednji kurs biće 118,3747 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Na Zapadu ništa novo - bogati još bogatiji, siromašni opet izgubili

Deset godina nakon finansijske krize sve je kao pre; privrede se razvijaju stopama približno nekadašnjim, nove tehnologije i proizvodi neprekidno naviru. Skočile su, međutim, cene akcijama, nekretninama, sportskim transferima, umetninama - onome od čega žive bogati, a umanjena je vrednost platama, penzijskom osiguranju, štednji - glavnom osloncu siromašnijih.