Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

"Sova" poletela iz Pančeva

Novi avion "Sova", koji je pančevačka Utva samostalno napravila posle više od 30 godina, poleteo je jutros sa aerodroma u tom gradu.

Kako izračunati kolika će vam biti penzija

Visina penzije niža od plate koju je tokom radnog veka, posebno poslednjih meseci radnog staža primao osiguranik, najveća je briga građana koji su na samo korak do penzionog čeka.

Srpski jezik i dalje popularan na univerzitetima u Francuskoj i Rusiji

Podela jednog u više jezika koja je usledila posle raspada Jugoslavije odrazila se na interesovanje za te jezike u svetu, pa tako i na izučavanje srpskog, za koji najveće interesovanje vlada na univerzitetima u zemljama sa kojima Srbija ima najjače kulturne, političke, ekonomske veze...

FIFA preuzela kontrolu nad FS Urugvaja

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) privremeno je preuzela kontrolu nad Fudbalskim savezom Urugvaja (AUF) zbog problema unutar organizacije u toku kampanje za organizaciju Svetskog prvenstva 2030. godine, zajedno sa Argentinom i Paragvajem.

Goati: Novi opozicioni blokovi su veštački i kratkotrajni

Sociolog Vladimir Goati ocenio je danas da formiranje novog opozicionog bloka "Gradjanskog bloka 381", oko Pokreta slobodnih gradjana, predstavlja još jednu "veštačku i kratkotrajnu koaliciju", kojoj preti opasnost da se raspadne ukoliko dodje na vlast.

Proizvođači suncokreta najavili proteste za ponedeljak

Proizvođači suncokreta u Srbiji uputili su zahtev Komisiji za zaštitu konkurencije da preispita da li se otkupljivači te uljarice ponašaju kartelski, rekao je predsednik Upravnog odbora Nezavisne asocijacije poljoprivrednika Srbije Jovica Jakšić.