Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zašto je u Srbiji skuplje nego u Nemačkoj?

Ista prodavnica, isti proizvod, samo različita zemlja, a cena potpuno drugačija i, skoro po pravilu, u Srbiji uvek viša, piše Kamatica koja je upoređivala cene istih proizvoda u Srbiji i Nemačkoj, gde je prosečna plata četiri puta veća, a neki proizvodi su tri puta jeftiniji nego u Srbiji.

Pupovac: Građani taoci sukoba

Predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac ocenio je danas da Srbi iz Hrvatske sa zebnjom i zabrinutošću gledaju na to što je obeležavanje godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja", kako u Hrvatskoj tako i u Srbiji, postalo mesto ponovnog sukobljavanja i svojevrsnog nastavka rata različitim interpretacijama.

U zemljotresu u Indoneziji 105 mrtvih

U zemljotresu koji je pogodio indonežansko ostrvo Lombok poginulo je 105 osoba, a zabrinuti turisti i dalje napuštaju to ostrvo, saopštile su vlasti Indonezije.

Sistem za prepozavanje lica na Olimpijskim igrama

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine otišli su korak dalje u osiguranju bezbednosti najvećeg sportskog događaja jer planiraju da uvedu sistem prepoznavanja lica za akreditovane osobe.

Hrvatsko Ministarstvo: Vučićevo upoređivanje s nacizmom je zamena teza

Hrvatsko Ministarstvo inostranih poslova ocenilo je danas da upoređivanje Hrvatske s nacističkom Nemačkom predstavlja "zamenu teza jer je upravo režim Slobodana Miloševića uz pomoć JNA i dela hrvatskih i Srba BiH odgovoran za povratak etničkog čišćenja u Evropi" posle Drugog svetskog rata.