Dva srpska filma na festivalu u Mostaru

Na 8. Danima filma u Mostaru publika će pozdraviti autore devet novih ostvarenja iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.
Na 8. Danima filma u Mostaru publika će pozdraviti autore devet novih ostvarenja iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Iz nove srpske produkcije biće prikazani filmovi "Mamula" reditelja Milana Todorovića i "Top je bio vreo" Bobana Skerlciha, saopštila je mreža "Alpe Adria Culture Network BiH".

Projekcijom hrvatskog filma "Broj 55" reditelja Kristijana Milića, sinoć je počeo ovaj regionalni filmski most, kako manifestaciju u Mostaru nazivaju autori sa eks-ju prostora.

Osnivač i direktor festivala Slaven Knezović naglasio je da je festival počeo u gradu koji nije imao ni jednu bioskopsku dvoranu, a sada može da se podiči sa nekoliko modernih sala.

Festival je otvorio dr Dragan Čović. Nagrade za životno delo "Stablo ljubavi" uručene su glumcima Špiru Guberini i Ivi Gregureviću.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.