Festival u Kanu prihodovao četiri puta više od uloženog

Najveća svetska filmska smotra, upravo otvoreni 68. Kanski festival, je i dobra poslovna manifestacija koja je prošle godine prihodovala gotovo četiri puta više od uložnog.
Najveća svetska filmska smotra, upravo otvoreni 68. Kanski festival, je i dobra poslovna manifestacija koja je prošle godine prihodovala gotovo četiri puta više od uložnog.

Budžet prošlogodišnjeg festivala iznosio je 20 miliona evra, a zarada 72 miliona evra. Turisti koji su posetili ovaj događaj doneli su 92 odsto zarade odnosno 63,2 miliona evra. Tokom festivala broj ljudi u Kanu se utostruči.

Prošle godine Kan i njegovu okolinu tokom održavanja filmskog festivala posetilo je 84.400 turista, realizovano je 476.200 noćenja, i servirano je 677.000 obroka, prenosi AFP.

Na prošlogodišnjem festivalu bilo je 12.000 učesnika a događaj je pratilo 4.500 novinara.

Tokom dve nedelje festivala hotelijeri u Kanu i okolini ostvarili su 15 odsto ukupnog godišnjeg prometa, a ugostitelji 20 odsto.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.