Istovremena premijera u Srbiji i Holandiji

Holandski dokumentarni film "Priče o Pasiji po Mateju" imaće danas popodne svetsku premijeru na festivala u Roterdamu, ali istovremeno i u tri srpska bioskopa i više dvorana u Evropi.
Holandski dokumentarni film "Priče o Pasiji po Mateju" imaće danas popodne svetsku premijeru na festivala u Roterdamu, ali istovremeno i u tri srpska bioskopa i više dvorana u Evropi.

Inovativni program IFFR Live održava se simultano u 39 evropskih bioskopa tokom 44. Međunarodnog filmskog festivala u Roterdamu.

U projekat su uključeni Fontana (Beograd), Eurosinema (Subotica) i Kupina (Niš). Program je počeo juče i traje do 28. januara, a obuhvata pet svetskih filmskih premijera. Dokumentarac "Priče o Pasiji po Mateju" režirao je Ramon Gieling. Organizatori festivala najavili su ga kao moćnu priču o izvođenju kompozicije Johana Sebastijana Baha "Pasija po Mateju" i o njenom uticaju na širu zajednicu.

Publika u svim bioskopima biće u mogućnosti da posle premijere putem live streaming veze pozdravi reditelja i ekipu filma, koji će biti u Roterdamu, kao i da razgovara sa njima postavljajući im pitanja preko Tvitera.

To je prvi ovakav program na svetu. U Srbiji se realizuje zahvaljujući Petru Mitriću, selektoru Festivala evropskog filma Palić, uz podršku Miše Mogorovića (producentska kuća Art & Popcorn), inače programskog direktora FEF Palić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.