Konkurs projekta Evropska mreža digitalne umetnosti

Konkurs u okviru projekta Evropska mreža digitalne umetnosti i nauke, čiji koordinator je Ars Elektronika iz Linca, a Centar za promociju nauke iz Srbije jedan od partnera, otvoren je za sve zainteresovane umetnike do 9. februara.
Konkurs u okviru projekta Evropska mreža digitalne umetnosti i nauke, čiji koordinator je Ars Elektronika iz Linca, a Centar za promociju nauke iz Srbije jedan od partnera, otvoren je za sve zainteresovane umetnike do 9. februara.

Ovaj projekat, koji spaja nauku i umetnost, donosi nagrade umetnicima čiji radovi budu izabrani: dva prvonagrađena projekta dobijaju jednomesečnu rezidenciju i mentorski rad s naučnicima u Južnoj evropskoj opservatoriji (ESO), koja se nalazi na planinskim vencima Čilea u Južnoj Americi i predstavlja jedan od najznačajnijih astronomskih centara naše planete. Projekti se zatim realizuju u okviru FutureLab laboratorije Ars elektronike, pre nego što se premijerno prikažu na Ars elektronika festivalu u Lincu, početkom septembra 2015.

Centar za promociju nauke će na nacionalnom nivou realizovati dva projekta: realizacija projekta na nacionalnom nivou uključuje autorsku naknadu za autora u iznosu od 1.000 evra i troškove produkcije rada (2.000 evra po radu). Umetnici će, takođe, imati direktnu saradnju sa naučnikom koji će biti angažovan kao mentor tokom realizacije radova.

Ovaj projekat finansiran je kroz program Kreativna Evropa Evropske komisije, a njegov cilj je spoj savremenih naučnih otkrića i aktuelnih praksi u domenu digitalne umetnosti - interaktivna umetnost, digitalna muzika i zvuk, digitalni dizajn, digitalne arhitektonske instalacije, kompjuterske animacije, film, fotografija i vizuelni efekti, digitalne zajednice i društvene mreže, hibridna umetnost, performansi i koreografije.

Sve dodatne informacije o projektu i uslovima konkursa mogu se pronaći na sajtu Centra za promociju nauke.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.