021 Twitter Posetite naš Facebook! RSS
Radio 021
1
Srbija • 16:41 08. 04. 2014. | Tanjug

"Zastava oružje" i dalje najveći poreski dužnik

Kompanija Zastava oružje najveći je poreski dužnik sa 6,7 milijardi neuplaćenih obaveza za poreze i doprinose.

porez1

Simpo je sa 4, 2 milijarde dinara i dalje je najveći poreski dužnik među privatnim firmama, dok su treći i četvrti na ovoj listi Krušik Valjevo sa 2,3 milijarde dinara duga i PTT Namenska sa 1,8 milijardu dinara.

Prema podacima Poreske uprave Srbije, na najnovijem spisku najvećih dužnika su i Kompanija Borba koja za poreze duguje 1,7 milijardu dinara, ali i Monus koji državi po ovom osnovu treba da uplati 1,4 milijardu dinara.

Na prethodnom spisku dužnika koji je Poreska uprava objavila pre tri meseca, međutim, ova kompanija, čiji je vlasnik Predrag Ranković Peconi, nije se nalazila, a novina u odnosu na spisak iz januara je i činjenica da je kompanija Sloboda iz Čacka drastično smanjila svoj dug. Naime, dug te kompanije trenutno iznosi gotovo 146 miliona dinara, dok je pre tri meseca Poreska uprava od ove čačanske fabrike potraživala 2,54 milijarde dinara.

Koncern Farmakom, u vlasništvu Miroslava Bogićevića je od kraja protekle godine do danas, svoj poreski dug povećao za oko pola milijarde dinara, na 1,7 milijardi dinara.

Istovremeno FK Crvena Zvezda, koji je pre tri meseca za poreze i doprinose dugovao oko 437 miliona dinara, sada se ne nalazi na spisku poreskih dužnika, a FK Vojvodina je gotovo duplo smanjio svoja dugovanja, sa 76 miliona dinara na 36,1 milion dinara.

Dug FK Smedereva se povećao za oko tri miliona dinara na 275 miliona dinara.

Luka Beograd, u vlasništvu Milana Beka, duguje 685 miliona dinara, a preduzeća u vlasništvu Dragana Đurića, Zekstra, Optika i Veterinarski zavod državi duguju 461 milion dinara.

Poreska uprava objavila je danas spisak najvecih poreskih duznika na dan 26.3. 2014.godine, na kome se ne nalaze dužnici koji su u postupku reprograma dugovanja.

» PODELI OVU VEST SA DRUGIMA
» Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši podaci:
Komentar:
Pročitajte pre slanja komentara:
Komentari kojima nam skrećete pažnju na propuste neće biti objavljeni. Trudićemo se da grešku ispravimo.
Komentari koji se odnose na uređivačku politiku neće biti objavljeni.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti objavljeni.
Molimo Vas da se prilikom pisanja pridržavate pravopisnih pravila.
Molimo Vas da se prilikom ostavljanja komentara koncentrišete na temu. Broj karaktera je ograničen i više nego dovoljan.

PAŽNJA:
Komentari koji sadrže pretnju, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.
Nemamo nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje ili skraćivanje.
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije ovog portala.

Anti-spam zaštita
U prazno polje unesite anti-spam kod koji vidite na slici. Ukoliko ne možete da ga pročitate kliknite na sliku da vam se prikaže novi kod.
» Anketa

Kako očistiti sve prljaviji grad?