Info
22.10.2015.
18:09
Sindikati javnog sektora danas su kritikovali Nacrt zakona o sistemu plata u javnom sektoru Srbije i najavili da će organizovati štrajkove ako predložena rešenja budu usvojena.
  • Neoplantius

    23.10.2015 13:26
    Ko je citao nove kataloge radnih mesta, kako su ih nazvali, moze lako videti da su upravo napravljeni za uhlebljavanje novih politicki podobnih radnika, na ustrb otpustanja nepodobnika. Naime, za vecinu radnih mesta po novom katalogu ne pise stepen strucne spreme, pa ni zavrsena skola, vec samo srednja strucna sprema. U starim sistematizacijama je to bilo sve lepo opisano.
    U prevodu, otpusticemo kvalifikovanog radnika, i na mesto njega dovesti nekoga sa levom skolom. Otpustenom radniku ce dati otpremninu od para poreskih obveznika, a nece se smanjiti broj zaposlenih. Da li je to ono sto treba Srbiji?
  • jo

    23.10.2015 08:39
    Sindikalci
    Šta je sindikalaca sa minus komentarima u radno vreme sa firminih kompjutera.Živi dokaz teškog života i malih plata.Sad kukate kako funkcionerima nije smanjena plata a kad su vas ti isti preko partija i prekobrdskih poznastava uvaljivali na državne jasle onda su vam bili dobri.Što niste kukali kad ste turali plave koverte u džepove za stalan posao.Umesto minusa lupite se šakom po čelu.Sija sunce i petak je.Pa u ovo vreme je 1/3 tih iz javnog sektora na najlonu i baulja po gomilama od 100din a radno je vreme a jedna trećina baza gde su cipele na sniženju.Pa ne bi našao 20% na radnim mestima
  • Milivoj

    23.10.2015 06:12
    Budi se Srbija!
  • Geri

    23.10.2015 06:05
    ...
    Sindikat treba da se bori da plata i porezi budu uplacivani svaki mesec,a ne ovako ja sam radio u AMB Grafici a plata kasni 9 meseci!!!!!Koliki je minimalac ako je u platu uracunat topli obrok i regres?????Po nekoj racunici licni dohodak u Srbiji je oko 15,000 a oni pricaju bajke...
  • jo

    22.10.2015 20:55
    Biće posla ako bog da
    Da je ovo normalna država i vlast pa čim počne štrajk svima radne knjižice pa na biro bez otpremnine pa nek tamo dobiju jubilarnu nagradu a na njihova mesta dovesti one smrtnike koji nisu imali nikakvu šemu ili partiju da se uvale na državne jasle još od ćope naovamo.Da i drugi osete taj težak život i kako je mala plata.Pa da vam smanje platu na 10 hiljada ne bi 5% dalo otkaz zbog male plate svi bi i dalje sedeli i kukali nad svojom sudbinom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna