Info
30.10.2015.
10:41 > 11:09
Dokument za utvrđivanje staža osiguranja, zarade i visine uplaćenih doprinosa, takozvani M-4 obrazac, građanima više nije potreban, jer će ga državne institucije razmenjivati između sebe.
  • 30.10.2015 15:48
    Tako su govorili za ppp-pd da ce se sve raditi elektronski i da ce ostale sluzbe videti a eto od pocetka primenjivanja do dana danasnjeg svi traze da im se dostave istampani obrasci. Cak i sama poreska uprava u nekim situacijama trazi da se stampa taj obrazac pri podnosenju zahteva.

    Da oni ukinu M4, mogu slobodno da otpuste pola ljudi ako ne i vise iz socijalnog. Sto je malo verovatno da ce se desiti. Nesto ce smisliti pojednostaviti a ukinuti za sad jos sigurno nece...

    Kao i sa maticnim izvodima gde su govorili da su nemaju rok trajanja pa se mogu koristiti godinama ali dzabe kada ti neke sluzbe traze da predas original iil da overavas fotokopije pa moras ponovo da ga vadis ili da placas overu...

    Kod nas se zbog velike birokratije i prekobrojnih zaposleni primena uvek kaska 2-3 godine...
  • Dembelija

    30.10.2015 13:10
    Experti
    Gospoda experti iz Euprave su malo više polupali lončiće, jer je M4 potpuno nešto drugo i sigurno ga roditelji ne dobijaju na šalterima PIO-a.
    M4 preduzeća predaju PIO fondu za svaku godinu i osnovno je pitanje DA LI ĆE SE TA PRAKSA UKINUTI, JER SVI TI PODACI VEĆ POSTOJE U PORESKOJ UPRAVI!
  • The Lalosh

    30.10.2015 12:01
    Falim te bože...
    ipak nam se 21. vek polako primiče...

    Nemoj da je neko ovo negativno komentarisao! :)
  • 30.10.2015 11:56
    jos uvek je ono 'bice'

    i ako se desi,ja u efikasnost ovoga ne verujem obzirom da moj referent jos uvek nosi reklu na ramenima i ima brkove kao vuk karadzic a za svoj radni vek proveden ovde nije uspeo da mu se promeni naglasak

    kanda je datum izbora blizi nego onaj
    koji je av predvideo
  • 30.10.2015 11:26
    Daaaleko od istine
    Teško da će se išta promeniti u poslovanju fonda PIO i fonda za zdravstveno...
    I sada fond PIO traži odštampane "elektronske dokumente" umesto da ih sam preuzme??? Traže Izvod o plaćenim doprinosima izdat od strane poreske uprave, te obveznici štampaju taj dokument i odnose u Fond.
    Tragikomično je i to što taj izvod nije dovoljan, nego im se štampa stranica sajta PU, gde se vidi da je isti "PROKNJIŽEN", iako na Uputstvu od strane poreske piše doslovno: "Može se izdati samo proknjižen dokument u vidu Izvoda..."
    Isto radi i zdravstvo sa gomilom papira za overu knjižice, a uskoro će i njihove šalteruše "overavati" i elektronske knjižice???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna