Info
26.03.2016.
08:31 > 08:43
Preko nekoliko najvećih agencija za privremeno zapošljavanje, takozvani "lizing", radi 12.000 radnika, uglavnom u uslužnim delatnostima.
  • Bivša radnica

    27.03.2016 18:00
    Radila sam u inostranstvu za jednu takvu agenciju i ljutilo me je što su mi uzimali veliki procenat, međutim bilo mi je važnije da imam posao nego da gubim vreme tražeći ga. Mislim da su ovakve firme ok pod uslovom da ako radnik duže vreme radi za njih dobije ugovor za stalno. Više puta sam bila bez posla i dok sam tražila nešto za stalno žalila sam što nisu hteli da me prime u jednoj omladinskoj zadruzi, zbog godina. Meni je totalno ok da uskočim negde kao čistačica i sl kad mi zatrebaju pare a da pritom nisam zacementirana u radnom odnosu. Takođe, možete uzeti slobodan dan na poslu a agencija pošalje nekog da vas zameni. Naravno, prvo treba zakonski to regulisati
  • HerŽika

    26.03.2016 09:57
    Ovo je čista reklama za pojedine "agencije". Stvarnost je nešto drugačija - ugovor koji se dobije na mesec-dva ne znači nikome, osim agenciji koja ubira procenat. Radniku to nije ni sigurnost ni budućnost, poslodavac osim radnika, poreza, doprinosa plaća još i agenciju, dakle na gubitku su obojica. Kome ovo odgovara i kome treba agencija kao posrednik? Da radnici ne mogu da dobiju izveštaj kreditnog biroa jer faktički - rade od danas do sutra (nekad i do "juče")... kome je cilj da u firmama rade radnici koje briga mnogo i za posao i za firmu jer - danas sam tu a sutra ko zna gde, baš me briga da se ja lomim na poslu a oni gledaju kad mi ističe ugovor? Ovo je takva jedna, u nizu, mahinacija usvojenih po nalogu EU kako bi se ljudi uskratili za bilo kakvu sigurnost. Ne samo radnici nego i poslodavci. Progredajte jednom svojim očima i mislite svojom glaovm, šta nam napraviše ovakve politike dok nije prekasno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna