Info
27.03.2016.
20:14 > 20:15
Tri meseca posle još jedne neuspele prodaje Telekoma, Vlada stavlja znak pitanja na odluku da se ne prihvati jedna od šest pristiglih ponuda koja se, kako je tada rečeno, posebno izdvajala.
  • ivan

    28.03.2016 06:44
    Telekom su uropastili rukovodioci,,što su partijski uletali zadnjih 4,5 godina.....i što svi isisavaju pare,da krpe rupe,a onda hoće daga prodaju,al ni to neznaju......
  • @Telefonista

    28.03.2016 00:51
    1. Nemoguce je naci bolji menadzment za firmu u drzavnom vlasnistvu.
    2. Pare (prihodi) treba da idu vlasnicima i radnicima, drzavama samo porezi i doprinosi, nista vise.
    3. Oprema za modernizaciju Telekoma kosta preko milijardu evra. Mi te pare nemamo i necemo imati
    4. Infrastruktura (ovim se obicno misli na kablove i sl.) vredi onoliko koliko otkupljivaci sekundarnih sirovina placaju bakar...sve prelazi na optiku (ili 4G a za par godina i 5G), bakar nestaje ili eventualno ostaje na poslednjih 20 metara (kucne instalacije)
  • Telefonista

    27.03.2016 20:52
    Glupo je prodavati Telekom kad sa boljim menadžmentom sve te pare koje bi otišle u npr. Nemačku, mogu da ostanu u Srbiji. Treba otpustiti ljude u administraciji, bez obzira što su članovi stranke, a primiti majstore, inženjere, inovatore bez obzira što nisu članovi stranke. Uvođenje novih tehnologija kojim se maše kao glavnim argumentom ne mora da znači i prodaju Telekoma. Srbija ima hiljade programera koji od kuća rade za svetske firme, nemojte mi reći da baš niko od njih ne može da piše aplikacije za nove telekomunikacione tehnologije. Oprema se svakako mora kupiti od Kineza ili Amera, ma ko da je vlasnik Telekoma.
    Da Vlada ima malo pameti, izdvojila bi telekomunikacionu infrastrukturu, kao što je to urađeno sa elektro-mrežom, kao i specijalne sisteme veza koje koriste vojska, MUP, BIA, od toga napravila javno preduzeće koje bi to unapređivalo, a ostalo reorganizovala, uvela reda i izašla na berzu, kao što su to još davno uradili Mađari. Infrastrukturu bi iznajmljivala provajderima telekomunikacionih usluga.
    Najlakše je prodati i time indirektno priznati da si nesposoban da upravljaš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna