Info
09.04.2016.
14:51 > 14:49
Građani zemalja u tranziciji tužniji su od zapadnjaka, a loše vođene privatizacije utiču na njihove stavove i podršku reformama na putu ka tržišnoj ekonomiji, pokazuje studija EBRD "Život u tranziciji".
  • destrukcija

    09.04.2016 18:10
    Ovde nikada nije bilo nikakve tranzicije već samo konstantne degradacije započete krajem osamdesetih koja traje do danas. Degradacija vladavine zakona, industrije i finansija, obrazovanja, zdravstva, etike, kulture, morala... Tranzicija po definiiji mora da se završi za šest godina dok mi decenijama tumaramo izgubljeni u lavirintu pljačke i bezakonja iz kojeg nema izlaza.
  • drzavna tajna

    09.04.2016 18:02
    kada znam sta je BRUTO, a sta NETO zarada; tek tada mogu da se UPOREDJUJEM sa ostatkom "sveta", a dotle, ne preostaje nista drugo, nego da slusam "pametne" naslednike propalih/opljackaih republika/pokrajina...w.
    budjav lebac
  • Steva-NS

    09.04.2016 17:38
    Ova naša "tranzicija" je osmišljena na zapadu,odakle su stigli sprovodioci,podržali "političari" i sveli je na krađu i otimačinu,bez posledica!
  • Mišica

    09.04.2016 16:56
    Tranzicija je na našim prostorima, dakle SFRJ, shvaćena kao mogućnost da otima šta ko može i želi, što je naravno dovelo do rata i raspada države pa su isplivala sva *ovna koja su učeni ljudi početkom XX veka ipak uspeli da kanališu...Tako da bi naslov morao da bude KAKO SMO SHVATILI TRANZICIJU jer učen čovek radi pa za "posledicu rada nešto ima" a ne čeka da mu se nešto desi pa da kukumavče "šta mu se desilo"! Imaš ono što umeš da uradiš... imamo i divnu poslovicu koja to kaže NIJE VAŽNO IMATI VEĆ UMETI! E pa mi smo umeli da se svađamo,potučemo,uništavamo jedni druge i dovedemo se u situaciju da nemamo danas ništa a budućnost nam je gusta magla...Slovenci su se domogli obale, Hrvati jedva plivaju nizvodno i možda neko i preživi a nas ostale valjaju talasi kao da ne trebamo ni vragu ni bogu...A pametni su kao Cehoslovačka recimo, uspeli da nastave gde su poklekli pa iako možda nisu stigli na cilj sa svim stvarima koje su imali i želeli bar čvrsto drže dizgine svojih karuca...






  • /

    09.04.2016 16:29
    /
    tranzicija je kanda najpogubnija u srbiji verovatni zato sti krademo sami sebe.
    donacije za bezbedniju tranziciju su dobijene i maknute. donacije da ne predjemo u tranziciju jos nisu stigle od istocne brace
  • Nervirach

    09.04.2016 15:21
    Zato sto ovo nije tranzicija na zapadni sustem

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna