Info
12.04.2016.
09:54
Politika jakog kursa dinara, a bez njegove rehabilitacije kao dominantne valute, godinama podstiče zaduživanje države, trošenje deviznih rezervi, destimuliše izvoz, kontinuirano smanjuje zainteresovanost investitora za ulaganja u proizvodnju, a krajnja posledica ovakvog usmerenja je sve manje radnih mesta.
  • milka planinc

    14.04.2016 12:50
    ... vs. ante markovic
    Ozbiljno smarate sa ovim lobiranjem za devalvaciju. Prethodni komentatori su vec rekli da smo probali sve to - i nije uspelo. Autor teksta spominje (da li namerno ili slucajno) samo poslednjih 16 godina, kada smo, ako nista drugo imali bar tu stabilnost i "mir", bez straha da ce nam se nekom devalvacijom sutra prepoloviti plate i stanje na dinarskim racunima. Da li ZZivan i Emma mozda primaju plate u eurima pa ih ova zovijalna pitanja ne zanimaju?
  • Ema

    12.04.2016 15:44
    Izvanredan prilog. Analiza nase neuspessne monetarne politike unazad sesnaest godina i naznaka u kom pravcu bi je trebalo preusmeriti. Dobro odabrani podaci, sagovornici... Zivane od tebe i dalje occekujemo ozbiljne teme i ozbiljan pristup. Citaocima nije po volji jer jasno najavljuje da cemo se morati pomiriti da uskoro radimo za joss nizze plate iskazane u evrima. Ali, iz sopstvene kozze se ne mozze pobeci, pri tome se jasno pokazuje kako zaposleni u javnom sektoru eksploatissu sve ostale...
  • nervirach

    12.04.2016 12:59
    Koliko se secam mi smo isprobali politiku slabog dinara i to je bio sve losiji iz dana u dan i na kraju iz sata u sat. To je bilo dobro zaprivredu?! Jak je bio samo za vreme Ante Markovica i ne secam se da je bilo lose. Los dinar je dobar samo za ,,elitu‚‚.
  • /

    12.04.2016 12:57
    /
    od 90 ih se pokazalo da je
    slabiji dinar=devizna slamarica, siva ekonomija, sverc

    pa sad, zavisi sta je ambicija ovakve drzave i bie.
    verovatno joj je draze da organizuje sprdanje sa panamom.

    a mozda zavisimo od stanja u rusiji?
  • Srbija je raj

    12.04.2016 11:53
    Nismo još isprobali opaciju da niko ko je na položaju i u mogućnosti da nešto potpiše - ne krade.
    Nismo isprobali opciju da lokalni organi ne reketiraju uspešnog privrednika.
    Nismo isprobali opciju da zainteresujemo ljude da zaista krenu u nešto privatno. Svi se boje, već poznatih stvari.
    Nismo regulisali ni porez na zaradu preko interneta. Svi znaju kolike su kazne ali ne znaju smeju li nešto i da zarade. Po tom pitanju smo nula, zbog neraščićenih pitanja.
    Mnogo toga jo nismo zaista probali, smao smo pričali o tome.
    A ni nećemo probati.
    I dalje ćemo podržavati i skrivati kriminalce svih oblika.
    Srbija - raj za lopove.
    Počevši od šahtova, spomenika - pa na dalje.
  • MarijaS

    12.04.2016 10:22
    Koliko se ja sećam, mi smo već sve opcije isprobali, i stabilan dinar i plivajući kurs, i inflaciju i hiperinflaciju, razni ekonomski stručnjaci su davali savete i mišljenja, a eto i dalje smo u buli, bez pauze za odmor. Za nas koji nismo ekonomski stručnjaci, stabilan dinar je ipak manje stresan od raznih eksperimenata raznih eksperata, a sa neizvesnim ishodom.
  • Toma

    12.04.2016 10:18
    izvoz
    Ako nas izvoz zavisi od kursa i bazira se na jeftinom dinaru umesto na kvalitetu, onda izem ti i drzavu i privredu i sve.
    Što se Orbana tiče, njegovu državu ne vode kriminalci već 25 godina kao ovu, pa se nešto i može uraditi za narod

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna