Autor: Tanjug

Info
06.06.2016.
13:00
Devedeset odsto penzionera u Srbiji ima 7 do 10 evra dnevno za sve troškove, rečeno je na okruglom stolu "Siromaštvo i diskriminacija penzionera i starijih osoba".
  • Ugašeno svetlo

    07.06.2016 11:30
    Y
    Nedostajuća sredstva za isplatu penzija (50%) obezbedjuje budžet.
    Za dečije dodatke za svu decu Srbije budžet ne obezbedjuje ništa.
    O ugroženim penzionerima slušamo stalno.
    O ugroženoj deci i mladima bez posla ne priča niko.
    Zato je penzioner sve više,a dece sve manje.
    Pobrkali smo prioritete.
  • Y

    07.06.2016 01:20
    Ma J Vam M
    PIO fond Vojvodine je, kada se njime upravljalo ovde, u Vojvodini, odgovorno i bez lopovluka, ne samo redovno, i bez problema, isplaćivao penzije, nego je od KAMATA nazidao SPENS, mnoge druge objekte u NS i Pokrajini (domove za stare, lečilišta i sl.), banje i odmarališta u Srbiji... A onda je došao Sloba, sa svojim kosovskim i bačkopalanačkim jurišnicima, srušio jednu odgovornu i poštenu vlast, oduzeo APV suštinsku autonomiju (pre svega izvorne prihode), potrošio pare Pokrajine (i PIO Fonda APV) na ratove (koje je izgubio!; i državni suverenitet!; i sve što se moglo izgubiti!), napravio je inverziju svih duštvenih vrednosti, podigao ljudski mulj na vrh državne piramide, omogućio tom šljamu (uključujući i sina Marka, sa monopolom na šverc cigareta) da se hitro obogati u ratu, napravio novu "elitu" (današnji PINK... "Veliki brat"... "Farma"... "Parovi"), koja je ostala supstrat SVIH partija na političkoj sceni Srbije, dakle - sve isti talog, ološ, mulj, glib-kaša-brabonjača... itd. Ne mora niko da ovde "gasi svetlo", ugašeno je 6. X 2000.
  • Dane

    06.06.2016 22:40
    1230 dinara
    Ja kad bi ih imo odma bi se ženijo.
  • RADNIK JURE

    06.06.2016 17:39
    A JA
    Koliko JA eura imam dnevno za trošak, ako radim za minimalac?
    Izračunajte mi, ja ne smem šlogiraću se.
  • GLADNA DECA SRBIJE

    06.06.2016 15:03
    Poštovani modesti,
    obaveštavam Vas da nemaju SVA GLADNA DECA SRBIJE dedu i babu penzionere da ih pomažu, neki su umrli ne dočekavši penziju, a uplaćivali u fond,.
    Gladna deca Srbije traže za sebe od te iste Srbije DEČIJI DODATAK za svu decu Srbije jednako ( bez obziran na imovinski status roditelja) u iznosu od bar 5 eura dnevno da prežive.
    Ovo uzimajući u obzir da se 50% iznosa SVAKE PENZIJE isplaćuje iz budžeta jer fond PIO nema dovoljno sredstava.
    Ako budžet ima za penzinere, neka nadje pare i za gladnu decu Srbije.
    A deca nisu sebična, kada dobiju dečiji dodatak POMAGAĆE svoje babe i dede penzionere, a u isto vreme ti penzioneri biće u finansijskom plusu, jer od svojih penzija neće morati da pomažu unuke, već će to umesto njih činiti država Srbija.
    Logično zar ne? Deca su budućnost Srbije i hoće SVOJ NOVAC od države, bez posredovanja dede i babe penzinera, jer ima puno dece koja babe i dede penzionere NEMAJU.....
    Pitanje je samo KO JE PRIORITET i ko novac na ruke direktno dobija, penzioner ili dete?
    Deca su najugroženija i najzapostavljenija kategorija u Srbiji, a ne penzioneri.
  • modesti

    06.06.2016 14:19
    gladna deca Srbije....
    sve ste u pravu što ste nabrojali, ali zato postoje penzioneri koji sa svojih 20-30000 dinara POMAŽU toj gladnoj deci da budu manje gladna, a i njihovim nezaposlenim roditeljima, svojoj deci....žalosno je u svoj toj priči, što su i deca i roditelji i stari, ustvari SVI gladni i jadni...
  • GLADNA DECA SRBIJE

    06.06.2016 13:27
    DISKRIMINACIJA
    Najviše diskriminisana su deca i imaju MANJE OD 10 EURA dnevno.
    Imaju veće troškove od penzionera (hrana ,obuća, odeća, školovanje-sve plaćaju)
    SVAKI Novosadski penzioner stariji od 65 godina ima od GSP besplatnu godišnju kartu bez obzira na visinu penzije, a nema obavezu da svaki dan koristi autobus
    SVAKO DETE mladje od 15 godina NEMA BESPLATNU autobusku GSP kartu, a ima obavezu da pohadja osnovnu školu.
    Deca nemaju nepokretnu imovinu, ni uštedjevinu iz dobrih vremena
    70% novosadske dece NEMA DA PLATI UŽINU
    Deca ne glasaju, poa nisu interesantna političkim partijama, pišite malo o tome.
  • Penzioneri

    06.06.2016 13:26
    Sinoć gledam nemački brod ukotvljen na Dunavu, vreme večere, kroz prozor se vide sede glave - sve penzosi. A naši siroti nemaju ni za to osnovno što ste pobrojali. Kako neko sa 20-25000 ako živi sam može da plati račune i da jede? Nikako!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna