Autor: Mreža 21 (Zdenka Kožik)

Info
24.06.2016.
08:41 > 09:10
Prema podacima iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, muškarci su jedna šestina od ukupnog broja pacijenata koji su primljeni kao žrtve nasilja u porodici, ali je ipak češći vid zlostavljanja psihičke prirode.
  • Noname

    24.11.2022 09:53
    Tortura
    Kad upises u trazilicu pojam nasilna zena, nema skoro nista, ali izbaci naslove tipa, zasto zene trpe nasilje. Godinama trpim uvrede svih vrsta, ubila je u meni sve sto sam osjecao. Trpim radi djece, cim oni stanu na noge, kraj.
  • Sud

    24.06.2016 10:50
    Upravo ono so je :/ napisao plus sto je kod nas sudstvo naklonjeno majkama i prilikom razvoda u 99% slucajeva dodeljuje decu majci iako je nasilna. Pa vi birate - da li ziveti sa ludom zenom i decom i na taj nacin biti blizu dece i eventualno ih zastititi i istovremeno trpiti ili razvod - vi ste na miru al' ne vidjate decu i ko zna sta ona prezivljavaju pored takve majke.
  • Jezičare

    24.06.2016 10:45
    Ne da zlostavljaju, nego kada bi svetska vlada shvatila potencijal ženskog jezika, to bi ubrzo postao najplaćeniji posao i najzaposlenija medijska agencija za ispiranje mozga.
    Zlostavljanje kao pojam ima različite aspekte, i nisu svi fizička sila.
  • Novi Sad

    24.06.2016 10:39
    strasno
    Imam drugara koji spada u ovu kategoriju i koji mi se pozalio da je zrtva.
    Vise od deset godina, supruga ga zlostavlja, prvenstveno psihicki .
    Psihicki: govori razne pogrdne reci, stalno nipodostava i spusta,pogotovo u drustvu, redovno mu spominje roditelje i to da hoce da ima "seksualni odnos" sa njima.
    Fizicki: cupanje za kosu, grebanje, ugrizi, udaranje, gadjanje raznim predmetima, udaranje zatvorenom sakom itd.
    Kad je otisao u policiju i rekao im sve to, oni su se smejali.
    Kaze on: A da ja nju zveknem i ona me prijavi, vi bi ste odmah dosli i izbacili me iz stana? Kazu da. Hvala lepo dovidjenja.
    Dokumentovao je slikama razne modrice i ugrize, ima i video zapis njenog ponasanja.
    Sve to nista ne vredi, jer bi u slucaju razvoda sud opet dodelio dete njoj, posto bi se ona na sudu pretvarala i izigravala zrtvu.

    Ovim putem molim Radio 021, nevladine organizacije i pojednice, popularne u javnosti, da se pozabave temom i pokrenu akcije, da dodje do svesti ljudi, da se napravi neka sigurna kuca?!
    Tema je ozbiljna, verujem da u Srbiji ima veliki broj muskaraca, koji dozivljavaju torturu, pate i nereaguju, samo zato sto su jaci i znaju da bi jednim udarcem mogli ozbiljno da povrede suprugu/vanbracnu partnerku/devojku...
  • :/

    24.06.2016 09:25
    -
    Jaci trpi batine zato sto kada bih je zveknuo kako mogu, znam i umem - momentalno bih ja postao nasilnik, a ona jadnica, zrtva itd...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna