Autor: Beta

Info
03.10.2016.
12:52
Vetropark "La pikolina" kompanije MK Fintel Vind u čiju je izgradnju uloženo oko 10 miliona evra, danas je pušten u rad u mestu Zagajica kod Vršca.
  • G

    04.10.2016 15:07
    @putnik - interesantno je da se na ovim stranama bez prekida pljuje po "patriotama", dok istovremeno pojedinci od njih očekuju nešto, nisam siguran šta tačno. Ipak, slažem se sa vama, svaki pametan čovek bi novac uložio u posao koji nije siguran i nosi ogroman rizik.
  • BoguFalaStoSamLala

    04.10.2016 11:15
    Kako je ovo prvi vetropark kad kod Vrbasa vec ima par vetrenjaca?
  • Филип

    04.10.2016 08:34
    Рачуница
    Како први ветропарк, а шта је са оним код Куле (http://www.021.rs/story/Info/Vojvodina/131155/Kula-Vetropark-nominovan-za-investiciju-godine.html)? Да ли су јавно доступни детаљи уговора који МК има са државом?

    Прошли пут сте лепо објавили за парк код Куле, где се лепо видело да је уговорио да ће од државе зарадити бар још толико колико је уложио.
  • ha

    04.10.2016 07:30
    ....
    granica austrije i madjarske.....desetine vetrenjaca. ne mosh izbrojati....samo ono sta vidim dok vozim.... ako su ove nase dve VETROPARK, onda je ono njihovo sta? vetroDIZNILEND ?

    podrzavam izgradnju. voleo bih da ih je 100000. bolje nego smrdljive termoelektrane. i hidroelektrane koje menjaju geografiju terena. ali ne i da izmisljaju toplu vodu. najobicniji generator na velikoj visini. cudna cuda.
  • Reko MMF

    04.10.2016 05:07
    Aaaa, zato je struja poskupela,i to linearno 3,8%, a to znači veći namet za TV, PDV, akcize,obnovljive izvore, audike za diriktore, sad će i neki zeleni fond i privredna komora.Kriv MMF.

    Meni to liči na ucenu mafije, ako ne daš pare isključićemo ti struju.JVMUP.
  • Novi namet

    04.10.2016 04:34
    Država već uzima od građana pare za obnovljive izvore preko računa za struju 0,1 din-kw i to kako nosoparač oblaka ministar Antić reče nije ništa.Batina po tuđim leđima ili reket za koleta.
    Ako će za svako poglavlje da nam uvode nove namete, a pare idu u privatne džepove onda nek se hebu i oni i poglavlja.
    Vetroparkovi su svugde u svetu bankrotirali jer su u projektima promašeni troškovi održavanja.Naime kod jakih vetrova strada mehanika, onda tu treba dovući dizalice, delove, raditi na visini...
  • Mile

    03.10.2016 22:18
    I sad svi treba da budemo zadovoljni da covek koji je pre 25 godina prodavao kokice na stanici u Vrbasu postaje gazda i pravi vetrenjace.Don Kihot Kostic....Bilo bi zanimljivije da je naslov da je drzava oduzela imovinu lopovima,spekulantima i napravila najveci vetro park u Evropi...
  • putnik

    03.10.2016 18:32
    namernik
    Juce sam prosao tim putem:Izbište, Parta, Zagajica...kakav vetropark...pa tamo ima samo 2 vetrenjace.

    Sa druge strane, gradjani moraju znati da ce drzava morati da doplati za svaki kwh proizveden u Koletovim vetrenjacama. To su te patriote, rade i ulazu samo ako imaju siguran biznis i Rizik nula.
  • Boris

    03.10.2016 16:55
    Kole, je l' ti treba još subvencija gradjana? Ako treba, reci slobodno svojim podanicima da nam povećaju izdatke. Mnogo je to za vlasnika banke i šećerana da plaća.
    Svi za jednog, jedan za samog sebe!
  • Penzioner EPS-a

    03.10.2016 15:45
    Čista energija
    Tačno! ta energija je ekološki čista. Međutim tehnički gledano je"prljava ", neregulisana i ne povinuje se komandama operetera. Efikasnost korišćenja kapaciteta niska. Kad duva radi, kad stane , uleću rezerve sa klupe koje joj štite leđa. Cena proizvodnje 4-5 puta skuplja od proizvodnje ostalih elektrana u našem sistemu(devet puta skuplja od struje iz Đerdapa). Uz sve to , pomalo šire smrad korupcije...Istovremeno većina naših termoelektrana ne zadovoljavaju standarde EU za ispuštanja kod velikih ložišta. Šta ćemo sa tim!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna