Autor: Politika, 021

Info
17.10.2016.
08:23 > 09:10
Greške lekara u Srbiji su nešto što je teško dokazivo pred sudovima, a čini se da im u tome pomažu i pravne začkoljice, međusobna solidarnost i činjenica da malo ko želi da im se zameri.
  • Simić

    17.10.2016 13:55
    Solidarnost belih mantila
    Lekarske greške kod nas su češće nego što se o njima piše, ali " beli mantili" štite jedni druge i zbog toga istina o stradanju pacijenata zbog lekarske greške teško izlazi na videlo, a još ređe odgovaraju pred sudovima za svoju krivicu. A i pitanje protokola lečenja pojedinih bolesti je kod nas pod znakom pitanja, neki lekari kažu i da ne postoje.
  • LAZ I PREVARA

    17.10.2016 13:48
    STRUCNOST
    Postoji misljenje da su napolje otisli dobri kadrovi a ovde ostali samo losi, a ja vam posto sam u prilici da puno znam o tome tvrdim da oni cast izuzecima koji su otisli nisu ni najbolji a ni cenjeni i da mnogi ne rade svoj posao vec kao tenicari, po nslove u administraciji kao nase komisije, laboranti itd. jer ni na zapadu vise nije kao sto je bili i postoje ogranicenja i bogami i cekanja.
  • Dr Džekil i mister

    17.10.2016 12:57
    Lekarske greške će se lako dokazati, kada veštaci, časno, profesionalno , nekorumpirano urade nalaz.
    Ako dete slomi ruku a posle par dana umre od sepse, uzrolno osledična veza i odgovornost lekara je jasna kao dan.
    Postoji mogućnost da se angažuje ovlašćeni sudski veštak iz udruženja veeštaka Slovenije, koji će časno obaviti veštačenje.
    Postoji mogućnost da se veštaci korumperi i drugari iz branše, kažnjavaju disciplinski, izgube licencu pa i krivično odgovaraju.
    Naravno da država za to treba da pokaže volju i stvori ambijent za pravedno suđenje.
  • Mudrijas

    17.10.2016 12:55
    Sta upisati posle srednje
    Dragi sunarodnici nadam se da cete vase kceri i sinove podstaci da budu prodavci droge i starlete jer ne daj boze da im se ovako sta desi i postanu lekari koje treba po ovim komentarima u najmanju ruku zakonom zabraniti.

    Hej narode probudi se, da ostaju da nas lece slabiji studenti jer bolji lece po nemackoj i skandinaviji jer imaju uslove za zivot na tim mestima i, da, uce decu da i oni treba da postanu lekari.

    Za mutave majce cemo da nosino, a za nekoga za koga ne znamo ni da li je pogresio u svom radu koji je rekao da ce posvetiti pomaganju drugima smo spremni da vesamo na ulicama.
  • Orion

    17.10.2016 10:20
    "drzava"
    U svakoj normalnoj drzavi lekar krivicno odgovara za pacijenta.....ali, ovo je Srbija....
  • Beli ili crven ???

    17.10.2016 10:06
    Što znamo mi, mnogi ojađeni.
    Tek će taj kriminal da procveta, kada krene čipovanje i presađivanje organa naveliko.
    Samo da se još neki zakoni izglasaju i izregulišu, pojam "žute kuće" će nam kasnije biti naivan i smešan.
    Hvala određenoj RTV koju ne smem da reklamiram, na emisiji nemačke televizije koja je ovog vikenda razotkrila stanovništvu šta se dešava u samoj uređenoj Nemačkoj, po pitanju transplatacija.
    Šokiran sam i ja. Ako oni tamo ne mogu da uvedu red, šta li će tek ovde da bude.
    Radilo se o dobrovoljnim davaocima in vivo. Možda će ga opet pustiti.
    Davanje organa od živog čoveka je jedino pouzdano, što je skoro dokazano i zašto.
    Kod organa umrlog kreće DNA razgradnja odmah nekoliko sati po smrti, ćelije jednostavno znaju da treba da se samouništavaju. Zato se i pije doživotno hemija, ali to nije sigurno.
    E, zato imamo otimanje organa od živih. U NEmačkoj su imali visok procenat smrti živih donora, a nisu htel da prijavljuju i pored svih zakona.
    Znači, to je zvanični nemački sistem i organizacije oformljene za to.
    Novinari će imati dežurnog za skandal dana, u klinikama za transplataciju.
  • Beli mantili

    17.10.2016 09:34
    ...nedodirljivi, svemogući, gospodari života i smrti... umesto da pruže nadu,daju samo očaj...plava koverta sve završava...sve lekare treba u zatvor ili da odgovaraju životom za pacijente...
    nekada zanimanje gospode,danas zanimanje bahatih,nadobudnih likova kojima niko ništa ne može i ne sme.ali neka uzeće ljudi pravdu u svoje ruke...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna