Autor: Dnevnik

Info
19.12.2016.
10:17 > 10:19
Jedna od retkih odredbi izmenjenog Zakona o radu koje su donele boljitak radnicima u Srbiji je da je obračun zarada i naknada zarada, takozvani obračunski ili platni listić, postao sudski nalog za naplatu potraživanja proisteklih iz radnog odnosa.
  • Mihajlo

    14.01.2022 16:41
    Problem
    Sta se desava i kakva je procedura ako poslodavac ne daje obracunske listice? Radio sam skoro dva meseca, od toga mesec i 3 dana bio prijavljen do dana kad sam dao otkaz. Jedan jedini razlog je taj sto je od pocetka mutio i odlagao sa isplatama. Novembar sam radio bez prijave i bez plate naravno. Imao sam samo procenat od ture jer je prevoz u pitanju. Od 3 decembra sam prijavljen i jos uvek nisam odjavljen ni nedelju dana posle mog otkaza. Sve u svemu ni para ni odjave
  • Dragana Blagojevic

    28.10.2020 12:49
    Kako do plate
    Radila sam u Hrvatskoj preko jedne agencije.
    Ta agencija je mene isplacivala...
    Zadnju platu nisu mi isplatili,trebala je biti uplata najkasnije do 15-og u mesecu..
    Kada sam pozvala dobila sam drzak odgovor direktora te agencije..ne odgovaraju na poruke ni na pozive...ja bih molila za savet sta mogu uciniti da bih dosla do svoje plate..Hvala!
  • Jovana

    13.09.2020 17:13
    Glavna firma je pustila meni u gazdi koji je uzeo firmu pod zakup. Račun mu je u blokadi, a radnicima nije isplatio plate. Jel postoji mogućnost i kako da izvučemo naše pare
  • marko

    05.05.2020 20:31
    prevara
    moze mala pomoc.... po ugovoru sam radio do 17 marta ,,,,a na moj racun nisu legle 2 plate ferbuar i do tok 17.. marta,,, kako ja da dokazem to kad mi poslodavac neda obracunski listic.... on je pustio platu al plata nije legla na moj racun nego na neki drugi koji je on potpisao
  • Snezana Vukomanovic

    30.01.2020 04:10
    Kako do zarade
    Potpisala sam ugovor na godinu dana na radnim mestu kurira u knjigovodstvenoj agenciji po programu subvencija zarade.Medjutim,vec mesec dana cekam prvu platu jer je isplacuje poslodavac od svojih sredstava za koja kaze da ih nema.Kako ne izdaje taj platni listic a ja znam koliko imam zaradjeno,kako dalje do isplate.
  • Milica

    09.07.2019 18:47
    Plastika mb
    Radila sam u firmi mb plastika poslodavac mi nije davao 2 godine platu. Firmu je zatvorio a vec pet punih godina nisam dosla do gazde . Sramota da me tako iskoristi da radim a da nemogu da dobijem ni minimalac. Takodje mi ni staz nije uplatio . Zar niko nemoze da mi pomogne ????
  • Jovan

    06.05.2019 22:31
    Plata
    Da li postoji neka mogućnost naplate zarade od poslodavca iz inostranstva ako se radilo na crno?
    Hvala.
  • Sanja

    17.07.2018 13:37
    Plata
    Sta se radi u slucaju kad poslodavac nece da izda obracunski listic a platu si zaradio!? Sta se tad desava!?
  • Ivana despotovic

    17.05.2018 18:16
    Nesplacivanje zarade
    Radim u KBC KRAGUJEVC radnik sam u veseraju i na odredjeno vreme poslodavac nam je rekao kada smo poceli da radimo da nam plata kasni tri meseca medjutim kasnila je cetiri .Pislednju uplatu smi dobili 10 aprila 2018 akontaciju za decembar a gde su ostale zarade.NEMA bruka i sramota iskoristavanje radne snage
  • ZARADA i zarada

    19.12.2016 12:33
    Evo na primer Osnovni i Viši sudovi u Srbiji dužni advokatima i sudskim veštacima njihove ZARADE, pa iako postoje pravosnažna i izvršna SUDSKA REŠENJA PLUS IZVRŠITELJI BLOKIRALI RAČUN nema naplate
    .Računi sa kojih se vrši isplata ZARADA advokata i sudskih veštaka BLOKIRANI još od maja ove godine.
    Ali se zato ZARADA zaposlenih u sudovima i tužilaštvima redovno isplaćuje sa drugih računa, ne moraju nikog da tuže.
    ZARADA i zarada očigledno nisu isto.Razlika postoji.
  • Radnik

    19.12.2016 10:53
    Pravo u...
    Mog drugara, s malom bebom od 6 meseci, već N puta prevarili poslodavci.
    Ne da poslodavac Srbin platu. N izgovora. A poslodavac pametan.
    Zašto navodim Srbin? Jer znam ove druge veroisposvesti, kojima se to ne može desiti.
    Imaju obraz i kućno vaspitanje, a i vera im brani prevaru. Ono što obećaju i pogode, to i ispune.
    A najbolje je, kad vas angažuje čuvena agencija na A.
    Pa vam NE SAOPŠTI da za rad u mesnoj industriji na pakovanju dobijate samo 50% obećane vam satnice od 150 dinara.
    Pa posle 10-15 dana to shvatite. Pa date otkaz, dobijete svoje pola, ali i agencija na A dobije svoje pola. Pa nagažuje drugu.... pametnicu?
    I tako na dalje, svet se okre'e, Srbija ide u...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna