Autor: N1

Info
19.12.2016.
13:23
U trenutku kada je preduzetnicima koji paušalno plaćaju porez, stiglo poresko rešenje na adrese firmi koje vode, za prethodne dve godine - koliko su čekali Poresku upravu - mnoge je zbog razlika u visini poreza zatekao neočekivan dug. Brojni su se zbog toga našli između hitne otplate potraživanja i stavljanja katanca na radnje.
  • maja

    21.12.2016 20:11
    upravnici zgrada
    Sledeci namet upravnici zgrada,liceencirani(partijski kadrovi),zgrade
    pravno lce,knjigovodje,zavrsni racun,kaznjavanje,izvrsitelji itd.
  • dule

    19.12.2016 22:23
    Au brate, kako na pročitanu ovu vest zamišljam par njuški (a vi dobro znate koje njuške zamišljam) kako im provlačim pasjer kroz glavu.
  • Paušalac

    19.12.2016 21:32
    Čim sam pročitao vest da će da se povećaju penzije i plate u javnom sektoru znao sam da ću da dobijem povećanje poreza-
    Tako je to unazad 20 godina.
    Logika PU je da iako su umanjene zarade javnom sektorui velike penzije u prošle dve godine, zarada sitnom privatnog sektoru PAUŠALCIMA JE PORASLA! E na tu našu NAVODNO uvećanu zaradu uvećali nam porez unatrag za dve godine!
    Zatvorićemo mi svi radnje, a vi vidite kako ćete.
  • Joker

    19.12.2016 14:17
    iznos za 'peglanje'
    Kad vidim konačno rešenje o iznosu paušalnog poreza, onda procenjujem koliko to ljudi negde 'dole' nije platilo struju i komunalije, kolikom broju neradnika je isplaćena otpremnina (da bi se posle toga ponovo zaposlili negde na budžet ili u neko JP), koliko su neka 'zaštićena' preduzeća u tom periodu 'dobro' poslovala...
  • mak

    19.12.2016 14:08
    maka@kamaka.rs
    Skuplja drzava pare za izbore i sitna potkusurivanja pa su stigli dupli porezi na prihode, duple naplate za odvodnjavanje, obaveza novih zdravstvenih knjizica -a k oih stampa - drzava, poskupljuje gorivo - opet akcize drzavi .... da li vas iznenadjuje. Ma nemojte ....... ako vam ne odgovara a vi putujte sa lastama -odgovor je drzave koja ima sve manje i manje autohtonog stanovnistva a sve vise izbeglica i migranata. Na najvecu zalost povlaci i Vojvodinu u vrtlog........
  • Preduzetnik

    19.12.2016 13:39
    Nije tome kraj
    Lako se radnja prijavljuje, ali odjava radnje je posebna priča. Iako preduzetnik garantuje celokupnom svojom ličnom movinom, naši prepametni pisci uredbi i pravilnika, uneli su odredbu da se radnja ne može zatvoriti dik se ne izmire sve obaveze. To uverenje ne može biti starije od pet dana!!!
    Za svo to vreme, dok vi plaćate npr. reprogramiran dug, doprinose i sl. i dalje vas "klepaju" svi lokalni nameti poput takse, ekologije, građ.zemljišta deratizacije...
    Zato, samo sivo!
  • cure

    19.12.2016 13:35
    srbijanski harac
    Poreska uprava produzena ruka rezima.dobro se zamislite pausalci kada setate gradom koliko je vaseg novca otislo na tu rasvetu.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna