Autor: Novosti

Info
20.12.2016.
09:07 > 10:37
Zaposleni u firmama u Srbiji bi želeli da im poslodavci omoguće i ručak.
  • Radnik

    20.12.2016 20:35
    Mene najviše obeshrabruje moja mala plata.
    Dajte Vi meni platu od koje mogu da živim i da kupim sebi ručak gde ja hoću!
    Pa valjda od svoje plate treba da se prevezem do radnog mesta, kupim obroke za svih 30 dana za mene i porodicu, platim račune i sredstva za hiogijenu, platim obuću i odeću, školski pribor i ostalo za BESPLATNO školovanje svoje dece....
    Ako nisam u stanju da to sve platim od plate, ja nisam radnik, ja sam rob !
  • Privatnik

    20.12.2016 17:34
    Nije poenta da se ukinu porezi i doprinosi na plate na topli obrok, hranu i sl.,već je poenta da se porezi i doprinosi na CELOKUPNU zaradu SMANJE sa 68% na razumljivi nivo od 45%-50% , kako bi poslodavac mogao da POVEĆA NETO PLATU RADNICIMA, a oni od plate da kupuju hranu, plaćaju račune i sve što im treba.
    Ovaj predlog miriše mi na ideju da zaposleni kod države DOBIJU DODATAK NA PLATU (NOVAC) o trošku privatnog sektora koji plaća 68% na svoje zarade.
    Krajnje je vreme da se i u Srbiji kao i svuda u svetu počne sa iskazivanjem BRUTO PRIMANJAZ aposlenijh kao svuda u svetu, a ne samo neto zarade, kako bi se kroz izmešljene dodatke na platu: prevoz, hrana, letovanje, školovanje i slično isplaćivao NOVAC zaposlenima kod države, a javnosti prikazivala samo neto primanja, pa kao fol rade za malle novce,a oni primaju deset raznih neoporezovanih dodataka u visini koja premašuje neto zaradu.
    Dajte platu od koje se može jesti, prevoziti, hraniti i plaćati računi!
  • DonJuan

    20.12.2016 11:36
    Kakav obrok, pa ovde poslodavci ukidaju i pravo na toalet... Jednostavno moze im se, a i takvi smo ljudi, mali, iskompleksirani i odvratni, pa cim osetimo malo moci volimo da ugnjetavamokl koga i kako stignemo.
  • kentaur

    20.12.2016 11:26
    rešenje je jednostavno...
    ...али не у овом привредном систему РОБОВЛАСНИЧКОГ
    КАПИТАЛИЗМА.Чак и у робовласништву газде су давале
    храну робовима да би уопште могли да раде. Овде, не морају
    ни да дају плату, уплаћују доприносе...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna