Autor: N1

Info
01.01.2017.
19:57
Stupanjem na snagu novog Zakona čuvena izreka da "komšiji crkne krava" mogla bi skupo da košta i jednog i drugog komšiju - svaka zgrada moraće da se dogovori oko upravnika.
  • uros

    03.03.2017 18:11
    Stanari iz ulice Deligradksa 20 sa Savskog Venca su danas podneli kompletnu dokumentaciju da prijave svog izabranog predsednika stanara. U opstini su nas odbili rekavsi nam da je rok bio 1. januar i da nakon toga svi koji nisu prijavili svog predsednika stanara ce dobiti prinudnog upravnika zgrade.Ja sam licno cuo ministarku u skupstini koja je rekla pred milionskim auditorijumom da je ovo samo opcija koja moze da se primeni ako je stanari svojevoljno traze i ako ne mogu da se dogovore da izaberu svog predsednika stanara. Rok je koliko znam bio 1. mart. Sad je prica potpuno drugacija .Jasno je da se ovde radi o ekonomskom etnickom ciscenju i iseljavanju svih stanara koji nece moci finansijski da podnesu nova ulaganja u zgrade koje ce im prinudni upravnici nametnuti. Ovo je jedan od naj opasnijih zakona do sada i imace stravicne posledice. U mojoj zgradi 99 posto stanara zivi od penzija ili nekih malih plata i nemaju da plate krecenje sopstvenog stana a kamoli fasadu ili nesto drugo.Ovo je smisljeno da se isele iz centra grada svi oni koji nisu 'njihovi ' ili nemaju dovoljno novca da podnesu finansijiski ta unapredjenja i renoviranja zgrada. Ovo je direktan atak na nase domove. Dalje od toga nema.
  • (Jessie

    02.01.2017 21:53
    diskutabilno
    Ovaj zakon zbog svih mogućih problema i nedorečenosti, vratiti u javnu raspravu. Tako što će se građani po mesnim zajednicama, o b a v e z n o izjašnjavati, o postojećem stanju uz davanje predloga za poboljšanje.Pa usaglaseno sa predlozima poboljšati zakon. Inicijativu za ovo treba da podnesu predstavnici-poslanici u gradskim parlamebtima na osnovu neposrednog kontakta sa građanima stanarima zgrada. To je demokratija, glasali smo da nas predstavljaju i štite naše interese.
  • Inspektor Višekruna

    02.01.2017 11:44
    Kada se pojavi
    profesionalac i kaže a će on za cenu koju sada plaćate za tekuće održavanje obavljti dužnost i naći bolju firmu za održavanje, ne verujte. Svakih par meseci će se povećavati troškovi upravnika, dok nekoliko puta ne premaši iznos za koji je profesionalac obećao da će raditi.
    Takođe ljubazno će pretiti svakom ko duguje, ako nemate para za "informatiku" morate platiti njemu, ili ćete platiti njemu+sudske takse+izvršitelju. Prvo čišćenje zgrade će biti spektakularno, radnici će zapitkivati stanare ko je to dosad održavao tj nije održavao i za par meseci biće gore nego ranije.
  • Rade

    02.01.2017 10:43
    Procitajte zakon nepismeni ljudi pa onda komentarisite .Po novom zakonu svaki stanar mora da ima uvid u racun zgrade svako nenamensko trosenje novca snosi krivicne posledice onaj kome je mnogo 300 din mesecno neka ide u neko selo kupi kucu pa neka glumi sam sebi upravnika
  • Ime

    02.01.2017 08:47
    Brzo, kuso i naručeno.
    Upravnici će veoma brzo dobiti zaštitu, kao osobe od javnog značaja.
    Već vidim naslove u novinama: "Upravnik zgrade podneo zahtev sudu da se stan proda, jer stanar nije imao za učešće u krečenju zgrade" "Partijski član, stambeno neobezbeđen, najbolji ponuđač na postupku" "Ljubavnici dodeljen kupljeni stan!" "Stanar ubio upravnika zgrade" "Policija ne može da izađe na kraj sa brojnim zahtevima za zaštitu od upravnika zgrada" "Na ulicama pronađeni plakati sa stihom iz pesme "Svaki svoga ubijte subašu"... da li se kod Srba istorija zaista ponavlja?"
    Jer, na brzinu donet zakon je idealno polje za mahinacije, kojih će kod nas svakako biti.
    Kada smo glasali, nisu nam rekli da će na brzinu donositi ovakve zakone.
    Po meni, naručene.
  • sremac

    02.01.2017 07:52
    Posao za kadrove iz SM.
  • SaleNS

    02.01.2017 03:02
    Sramota!
    Na sledećim izborima sigurno prolazi stranka koja u svom programu bude imala ukidanje ovog sramnog, pljačkaškog Zakona.
    Ma sve je jasno i tako providno. Treba platiti tu stranačku "buraniju". Samo su oni ostali, jer su drugi već u državnim preduzećima.
    Samo me interesuje kako će nas ti sa tri razreda škole - pravno zastupati? A, da , dobiće licencu u roku od tri meseca. Valjda će ljudima posle to priznati kao pravni fakultet.
  • ns

    02.01.2017 00:35
    Maksima Gorkog
    neki zeleni hous majstori naplacuju 800din po stanu, a zgrada u raspadu!
  • Teča

    01.01.2017 22:57
    Kako to mislite da za upravnike ne postoji kaznena mera ili odgovronost? Dobija novac i posao ali ne odgovara za svoje postupke ? Bravo, bravo diplomci ! Vidimo se u aprilu na izborima koje ćete IZGUBITI.
  • S3

    01.01.2017 21:46
    Meni ovo liči na konfiskaciju zgrada od strane SNS-a gde će ubaciti svoje špijune koji će derati leđa vlasnicima i kontrolisati sveki detalj ubacivanjem kamera na ulazima.Kažnjavaće se stanari, a ne članovi biblioteke, i to oduzimanjem stanova zbog sira i vojne muzike.
  • PROFESIONALNI

    01.01.2017 20:49
    LOPOVI
    Cast izuzecima ali i danasnji predsednici su se ugradjivali i placalisu ih stanari preko firmi za odrzavanje, nikom nisu podneli finansijski izvestaj a kladim se da im fale rn, za sve vece popravke a pravdaju se da nisu mogli dobiti kobajagi zbog pdv. i sl. a tek profesionalci tj profesionalni l..... svasta ce se dogadjati i lopovskoj zemlji.
  • bane

    01.01.2017 20:33
    ...
    Znaci..cuvar plaze u zimskom periodu postaje ozbiljno zanimanje partijskih kadrova
  • /

    01.01.2017 20:28
    /
    ''mogucnost'' kao sto je u jugoslaviji bilo dobrovoljno sluzenje vojnog roka

    ko je blesav da se prihvati odgovornosti uz ovakve kazne?
    ovo je atak na preostale kuce sa vise stanara kojima investitori nisu hteli nista dati zauzvrat
  • Pera

    01.01.2017 20:05
    U kom roku se postojeca Skupstina zgrade mora preregistrovati u Stambenu zajednicu. Treba promeniti podatke u statistici, izmeniti podatke u Poreskoj upravi, napraviti nove OP obrasce. Izmeniti podatke u banci. Odrzati sednicu i skupiti potpise, registrovati se kod lokalne samouprave...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna