Autor: 021/Dnevnik;foto: Ivan Đukić

Info
09.01.2017.
09:43 > 10:36
Saobraćajna policija, koja patrolira srpskim autoputevima i magistralnim pravcima, nabavkom nove opreme i vozila biće znatno proširena.
  • Gagi

    11.01.2017 12:15
    Pravopis
    Boki2, obrati malo na pravopis, odnosno nepismen si do bola a hoces da ukazes na nepravilnostiROUND
  • Sele

    11.01.2017 09:21
    Kamere i samo kamere! Kakvi presretaci koji se jurcaju autoputevima i magarci koji se sa njima trkaju.
    Ko je putovao po Madjarskoj, Austriji, Namačkoj... Zna kako to funkcionise.
    Slika vas kamera i pri prvom zaustavljanju na naplatnoj rampi, granici ili kontroli dobijete drakonsku kaznu.
    Moj prijatelj u Danskoj vozio 76 a ogranicenje 50km/h kazna 800eur i ponovno polaganje za B kategoriju. E to je sistem... Mislite da ce mu pasti na pamet vise ikada da vozi brze?
    Kamere i sistem kontrole a ne bahati panduri koji jurcaju autoputem!
  • boki2

    10.01.2017 14:54
    ovi vozači što napuštaju zemlju će se toliko naplaćati tamo gde je bolje da će se vrlo brzo vratiti pod drugim imenima i opet sra.i preko predješ jednu milju prekoračenja 120 dolara pa računajte u evropi te snime na auto putu prekoračio brzinu najmanja kazna 220 evra a za pešake da nepričam slušalice u uhu na pešačkom 300 evra razgovor sa mobilnim na pešačkom od 50 do 500 evrova a tek kad na semaforu pričaš mobilnim a upaljeno zeleno a ti stoiš ide i do2000 dolara a u evropi oko 1500 ugrožavaš saobraćaj a kod nas ti je to normalno pa nek idu tamo gde je bolje što se saobraćaja tiče pa će njim plate odlaziti na kazne a o alkoholu da nepričam kazne drastične preko 2,2 promila u evropi 250 do 10,000 evrova zavisi gde si uhvaćen u kanadi trajno ode dozvola ili kazna 10,000 dolarćića i da vas ne zamaram idita vidite probajte mi smo carevi bio video platio kazne ja kriv jer vi vozite a ne neko drugi sve dokumentovano i snimljeno p.s nema tačke ni zareza toliko
  • Perica

    10.01.2017 13:22
    Patrola
    Ako hoćemo povećanje bezbednosti saobraćaja i veću sigurnost u saobraćaju potrebna je preventiva a ne represija. Znači . Obeležena vozila SA VIDLJIVIM ZNAKOVIMA POLICIJE daće mnogo bolje rezultate nego stotinu presretača. Rezultate u smislu povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Presretači služe za selektivna kažnjavanja i punjenje budžeta a najmanje ce doprineti bezbednosti u saobraćaju. Po meni nije da su nepotrebni ali u mnogo manjoj meri. Na kritičnim deonicama postave se radari pored puta . GPS -om se povežu sa policijskim stanicama ( ili kako to već tehnika omogući ) i rezultati neće izostati. REZULTATI U SMISLU POVEĆANJA BEZBEDNOSTI A NE PUNJENJA BUDŽETA
  • @Gavra

    10.01.2017 10:31
    Lepo si poceo da pises, pa onda otisao u vec poznato srbovanje i napisao sve stereotipe ovog naroda, na zalost istinite i lose. Ti krsis zakon, ali si clan nebeskog naroda, "pa je sve pod kontrolom..." ono cuveno kraduckanje i sl... Sta mene kaznjavaju kad je on uzeo/povredio/prekrsio vise... I na kraju si pokazao vrh gluposti ovog naroda: koji je tvoj zivot kad ti je neophodno da popijes alkohol, koju bilo kolicinu, kad znas da ces voziti? Ko je covek koji toliko zavisi od alkohola da ne moze da spoji vise dana, kad vec vozi automobil, a da ne popije ni kap? Odvratni ste.
  • student

    10.01.2017 01:19
    @Limanac

    Vi ste zaista uporni u vasim nebulozama . Da li ste culi za Google ? Samo u okolini Cikaga zivi oko 400 hiljada Srba dok ih je na teritoriji Amerike nesto preko milion . Nadjite jos neke patriJote i prosipajte svoj otrov onima koji vas slusaju .
    http://www.blic.rs/vesti/svet/samo-u-cikagu-zivi-oko-400000-srba/j3p08d3
    https://sh.wikipedia.org/wiki/Srbi_u_Americi
  • Gavra

    10.01.2017 00:28
    ne znam ko mi je komentarisao
    Ili nije vozač ili je sumanut ... Klinci se ubijaju po ulicama palicama , vatrenim oružjem ili hladnim , a ti govoriš o pregaženim ljudima u državi kojih ima 6-8 godišnje ? Oni koji se autom sudaraju i ubijaju , ili sleću sa puta u jarak ili reku su oni koji su dobili dozvolu na mufte , ili je ni nemaju ... možda im je tata kupio skuplji i sigurniji auto da to mogu da rade , ali ja lično vozim brzo , već 40 godina u svim uslovima , po svim putevima u SFRJ , inostranstvu i sad po ovim nazovi-putevima u Srbiji , nikad nisam imao udes , nikog nisam ubio , nekad sam očešao kola na parkingu i to je sve ... kaznu za brzinu sam platio samo nekoliko puta na deonicama koje su po apsurdu ograničene , ali zahvaljujući našim "korumpiranim " policajcima koji stoje baš tamo gde je ograničenje 40 km/h jer je to najisplativije , mada se sa 80 lako prolazi ... Mnogo je vozača koji ne umeju da voze po gradu i izvan njega i trebalo bi njih poslati na stazu za obuku .Danas čekam po tri zelena svetla dok se nakanu da krenu sa semafora , a da ne govorim o biciklistima koji voze bez svetla i ne poštuju ni jedan propis , ili pešacima koji idu kako im se prohte ..., Kod nas jednostavno nema saobraćajne kulture i to se neće postići presretačima ni većim kaznama ... pozdravljam udruženje "siguran vozač" u Novom Sadu za one koji su svesni da su popili previše , a ne na uredbu od 0,30 promila ... Taksi zaista buje skup , pa treba razmisliti i o tome ...
  • Limanac

    09.01.2017 22:30
    @miki , n.y.c.

    Vidiš, ta vrsta zamene teza što si ti sad pokušao možda prolazi u tvom društvu i među tvojim drugarima.

    Za mene, neko ko koristi temu o pooštravanju saobraćajnih propisa za priču o odlasku iz Srbije nije čak ni zlonameran, već obična budala. To ne znači da isto mislim za skoro 200000 Srba koji žive u SAD. Ti ljudi su u 99% slučaja otišli zbog loše ekonomske situacije i otišli su da bi tamo bolje živeli.

    @Nikola
    Stvar izbora. Meni je lepše na Limanu. Putujem dosta, ali volim da se vratim na svoje i među svoje.
  • miki , n.y.c.

    09.01.2017 19:46
    @Limanac
    @neko
    " .. a ne prilika da neki zlojeb napiše kako odlazi iz Srbije, .."

    Vas recnik odise pristojnoscu , vaspitanjem i kulturom . Da li je po vama zlojeb svaki od milion Srba koji zive u Americi ? Inace vi ste jedan veoma kulturan i fino vaspitan gospodin .
  • @Gavra

    09.01.2017 19:03
    "jer su vozači koji voze brže najgori kriminalci"

    Ubiju više nedužnih nego bilo koja druga grana kriminala, uključujući dilere. Zato smanji sarkazam i poradi na mozgu.
  • pojasnjenje

    09.01.2017 18:59
    @ns
    Naravno da se rade samo na autoputevima, Taj na regionalnom je ordinirao u slobodno vreme i sa privatnim automobilom, ponestalo mu dzeparca, pa zaustavio njih par. Treba coveka razumeti, godisnji odmor u jeku a ponestalo kesa. Srbija je napacena zemlja....
  • Nikola ex-Grbavica

    09.01.2017 18:17
    @Limanac
    I samo da dodam, moj razlog odlaska pozrtvovanoscu prvenstveno mojih roditelja nije finansijski, a verujem da je tako i kod drugih ljudi. Moj razlog odlaska je korupcija, bezvlasce, nesigurnost da ce me sutra neko na ulici prebiti samo zato sto nosim sal druge boje ili sam nekog pogledao popreko, neefikasnost pravosudja i policije u kompletu, raznorazne nebulozne takse i dazbine, donosenje i implementacija zakona s brda s dola, itd., itd.
    Ti ako stvarno mislis da tamo negde nije bolje nego na Limanu, onda ne znam sta bih ti rekao: ili lazes sebe iz ubedjenja, ili znas da sam u pravu, ali ipak zelis da verujes u to sta pricas.
  • Nikola Srane

    09.01.2017 18:11
    @Limanac
    Tamo cu se suociti sa dobro asfaltiranim putevima, na kojima na odredjenim deonicama nema ogranicenja brzine! A jos bitnije, suocicu se i sa tim da uopste imam novca da platim benzin za kola.
    I da, praticu 021 i tamo, kao sto sam ga pratio i u Grckoj dok sam ziveo, jer ni u Grcku ni u Nemacku, ni u buducu zemlju u kojoj nastavljam studije i planiram da ostanem malo duze, nisam pobegao jer ne volim ovu zemlju, vec zato sto mi je lakse ovako. Drugim recima, iako idem iz ove smrdije, ostaje mi gorak ukus u ustima da su me razni napredni ili kompletni idioti oterali iz nje. A voleo bih da nisu, i mislim da bi trebalo da se borimo da ne teraju nas talentovane ljude i dalje!
  • Gavra

    09.01.2017 17:26
    Naravno da imaju ....
    Jer se novac za presretače uvek nadje , kao i za novu opremu - jer su vozači koji voze brže najgori kriminalci i od njih se uzmu lepe parice ...Ali zato nemaju para da kupe policajcima toplije zimske uniforme i opremu , nego jadni skakuću po zimi , a i u Novom Sadu im naš grad kupuje vozila , motore , bicikle i oprema im stanicu... pa ipak ih nema prilikom kafanskih tuča i na spornim mestima jer još uvek rade kao obezbedjenje kafića i klubova van radnog vremena .
    Država koja nema para da plati vojsku , policiju i sudstvo ne može računati da će biti uredjena i sigurna .... tako je oduvek bilo i biće !!
    A mi koji vozimo brže , ali ne prebrzo u zavisnosti od uslova puta i ne napravimo nikad neki udes smo najgori - naročito na deonicama neuredjenog puta (40 km/h) i po selima gde je ograničenje 30!! km/h...Isto tako stručnjaci za bezbednost saobraćaja koji su propisali 0,30 promila su budale , ili im je svejedno jer ih voze vizači službenim autom ... 0,5 je bilo savim
  • dzoni

    09.01.2017 16:17
    @Sane

    Evo suza suzu stiže što odlaziš!
    Samo su tebe čekali tamo gde ideš.....
  • Limanac

    09.01.2017 15:17
    @neko
    Šta, Srbi beže iz Srbije zbog saobraćajne policije i presretača?
    Dajte ljudi, ne lupetajte budalaštine, svi idu isključivo iz ekonomskih razloga.

    Predmet ove vesti je za svaku pohvalu, a ne prilika da neki zlojeb napiše kako odlazi iz Srbije, a tamo ga čeka mnogo rigorozniji i stroži sistem.

    @otava
    Baš mi je drago zbog tebe što ideš!
    Hoćeš li pratiti 021 i iz inostranstva?


  • Zoki

    09.01.2017 14:47
    @NS

    Zabranjena aktivnost presretaca u gradu i naseljenim mestima. Razlog je bezbednost ostalih ucesnika u saobracaju prilikom njihovog "vijanja" automobila u prekrsaju.
  • NS

    09.01.2017 14:35
    Regionalni putevi
    Pre par nedelja sam video jednog kako na lokalnom putu zaustavlja (pre ulaza u Futog iz pravca B. Palanke). Znači nisu samo na autoputevima.
  • neko

    09.01.2017 13:31
    @Limanac , @Ali

    Zbog cega Srbi masovno beze na zapad ?
  • Neko iz mase

    09.01.2017 13:05
    Zaustavljanje po propisu
    Još kada bi tačno znali gde i kako bezbedno da zaustave vozilo koje su presreli...
    A ne u zaustavnoj traci na sred auto puta...
  • Beogradski Fantom

    09.01.2017 13:05
    I nad popom ima pop
    Mene samo interesuje po kom kriterijumu ce se ovi auti dodeljivati rukovaocima? Hoce li ih dobijati tatini sinovi ili neko ko je skolovan da vozi preko 250 na sat? Usput da ih obavestim da ako vide crvenu Alfa Romeo Djuliju QV ne pokusavaju da je "presretnu". Bice ismejani kao i uvek do sada.
  • Ali

    09.01.2017 13:00
    Hahha ovi sto uskoro napustaju ovu zemlju u komentarima srecan put a tamo ces da vozis ko bubica jer ces biti jedini koji nezna da vozi
  • otava

    09.01.2017 12:54
    @Limanac
    ".. Plakaćeš ti za Srbijom i našim saobraćajcima, kada te prvi put oderu ko zeca. "

    Ja sigurno necu plakati za drzavom iz koje konacno odlazim ove godine . Jedini problem mi je kako jos izdrzati ovde dok ne odem .
  • Kazne kazne bre

    09.01.2017 12:33
    U Svajcarskoj nema namunjenih presretaca vec kamere koje mere brzinu i samo salju cestitke pa ti divljaj a kazne nisu bas tako male jer auto put sluzi za brz saobracaj ali nike trkaliste. Druga stvar na magistralama je potrebno prisustvo policije i njihovo preventivno delovanje ali i pojacane kontrole vozila i vozaca u smislu alko i droga testova... moze i radarske akcije ali ne iz zbunja kao do sada da se igraju zmurke sa vozacima vec na obelezenim mestima nije smisao kazna vec bezbednost saobracaja.
  • Mišel Muton

    09.01.2017 12:24
    Kako da postanem vozač tj. taj presretač?
  • маркеђани

    09.01.2017 12:17
    Како возимо и гинемо ни сваи други ауто у саобраћају да буде пресретач неће помоћи...
  • Limanac

    09.01.2017 11:49
    @Srane
    Mogao si da odabereš i neku drugu vest za ostavljanje tako glupe poruke.
    Ako ti ovo smeta u Srbiji, bolje da i ne ideš nigde.
    Ako ideš u bilo koju zapadnu zemlju, suočićeš se sa mnogo zategnutijim sistemom od našeg. Počev od mnogo većeg broja presretača, merenja vremena potrebnog za vožnju od jedne do druge naplatne rampe, pa do visine kazni.
    Plakaćeš ti za Srbijom i našim saobraćajcima, kada te prvi put oderu ko zeca.
  • vozac

    09.01.2017 11:33
    nisu naveli skodu rapid crna, video je par puta na potezu NS-BG
  • Moje zapažanje

    09.01.2017 11:02
    Bmw serije 5, model f10 (2010-2016) bele boje, Škoda Superb aktuelni model (2016-) tamno braon.
  • Srane

    09.01.2017 10:41
    Povremeno Ibarsku, a tamo najvise nesreca?! Pa ko je ovde lud??? Srecom ja napustam zemlju uskoro, a vi vidite sta cete...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna