Autor: 021,Radio Dunav/foto:Vode Vojvodine,Radio Dunav

Info
14.01.2017.
13:57 > 15:13
Zbog gomilanja leda na delu daljske krivine i u sektoru Apatina jutros je proglašena vanredna odbrana na novih 90 kilometara Dunava. Kod Apatina led je noćas uništio putničko pristanište
  • G

    18.01.2017 12:31
    @Student - ostavićemo na stranu da vi kao današnji "student" se jako dobro sećate šta se dešavalo u vreme kada niste bili ni živi, nećemo pretpostaviti da ste odlučili da ko zna čiju priču prihvatite bez dokaza i rešili da je širite optužujući druge za "amneziju". Mislite da ste popili svu pamet sveta i da sve bolje znate od starijih od sebe, čak i ono čemu su oni bili svedoci a vi niste. Ko je koga zvao noću i pretio? Imam veliki broj prijatelja među Mađarima i Slovacima, nijedan mi nikada nije preneo da ga je iko i ikada zvao i pretio, i skoro svi su i dalje u Srbiji a ovi koji nisu su otišli, apsurdno, za vreme "demokratije". Imate li dokaze za vaše tvrdnje, a naročito da je takva pojava bila organizovana a ne delo pojedinih majmuna poput šačice vojvođanskih fašista koji na ovim stranama danas bez prekida etiketiraju građane Vojvodine na osnovu porekla i prete im proterivanjem? Još imate obraza da druge optužujete da decu uče mržnji?
    I Srbija je bila razvijenija tada u odnosu na danas, isto kao što je bila više razvijena pre nego što su komunisti odlučili da razmontiraju fabrike i presele ih baš u tu Sloveniju nego nakon toga. Posle 10 godina sankcija, ratova, posle još više godina pljačkaške privatizacije bez obzira ko je bio u vladi, zaista je zapanjujuće da nam je standard u sve jačem padu.
    Ko ste "vi" i koga ste "vi" i gde primili? Ko je tebi ostavio u testamentu Vojvodinu da ti određuješ ko od građana sme a ko ne sme da se u njoj slobodno kreće i naseljava?
  • Student

    17.01.2017 20:01
    @G

    Statistika sve kaže. Ukratko, Vojvodina je bila najrazvijenija oblast ili odmah posle Slovenije pre dolaska Miloševića i Radikala. Od onda do danas je u sve jačem padu.
    Niko nije terao Vojvodjane odavde ? Možda vi imate amneziju, ali mi nemamo.
    Nudili su sendviče Madjarima, zvali noću i pretili...
    Glavni ratni huškači i pljačaši Novog Sada su svi u parlamentu.
    Jedan od tih likova krasi glavnu ulicu u Novom Sadu.
    Pogledajte statistiku manjih mesta, kako se promenio procenat stanovništva.
    Mi smo vas primili, a vidimo kako nam vraćate.
    Svaka čast ljudima koji su došli i koji vide Vojvodinu kao svoju.
    Ni oni ne smeju da kažu ništa, jer odmah patrijote prete smrću ili batinama.
    Novinari su ubijani, do danas se ne zna ko...
    Sve papirne novine su preuzete i pišu "bajke".
    Decu učite da mrze, daleko će dogurati...
  • Dodjos

    15.01.2017 10:15
    @G
    Slazem se sa Vama..
    Izgleda da fasizam postoji jos samo kod 'autohtonih vojvodjana'..
    Koji su uzgred,drustveno potpuno nekorisni.
  • hm?

    15.01.2017 08:52
    Iza Borovice je ostala pustos, unistena brodarska i putarska preduzeca po celoj Vojvodini, hiljade ljudi bez posla, unistena oprema i mehanizacija..... Tesko da bilo ko moze ocekivati da on uopste odgovara pred sudovima ove drzave, jer se zna kako sudovi rade, odnosno da nista ne rade, ali ista ta drzava ima pravo da u vanrednim okolnostima donese resenje i oduzme te brodove Borovici i stavi ih u funkciju. Medjutim, za tako nesto treba imati i volje i znanja, a Apatin je daleko od Beograda, tacnije, kada naprave one kule, nece vise ni videti Vojvodinu iz svojih kancelarija.
  • G

    15.01.2017 08:48
    @Nervirac - izvolite, predočite taksativno dokaze da je "sve tačno rekao". Fašističko upiranje prsta i etiketiranja građana bez ikakvih dokaza je jednom rečju: FAŠIZAM, a u više reči širenje mržnje, netrpeljivosti i ksenofobije. A u međuvremenu ja ću vam napisati sledeće:
    Vojvođane zanima samo vlast, a vlast im je slast. Oni su tu kad treba zaposliti kumaru ili zemaru, kad treba ukrasti, uzeti, oporezovati. Ne znaju i ne interesuje ih kako da unaprede Vojvodinu ili da reaguju kad nesto pođe naopako. A antifašističkih građana je sve manje, sklanjaju se jer nisu dorasli fašističkim vojvođanskim seljačinama koji ne biraju sredstva. Dokazi za ovo su u istim papirima iz kojih je poštovani vojvođanski fašista "sve tačno rekao" i stoga u vašem maniru tvrdim da sam "sve tačno rekao".
    U Vojvodinu, "gospodine", se nije doselilo više od milion građana koji su stvorili većinu koja odlučuje, izbori su slobodni i niko građane Vojvodine ni na koji način ne sprečava da daju svoj glas kome žele. U Vojvodini su na vlasti oni koje su građani Vojvodine a ne Marsovci izabrali na demokratskim i slobodnim izborima.
  • kuzze detelinara

    15.01.2017 00:26
    tako nam je kako nam je
    Podbarac nam je, poštovani čitatelji komentara, jasno i konkretno pojasnio stanje stvari. Nema sada prostora za kuknjavu, a još manje za prepucavanje. Ledolomci Čakor i Vučevo su zapravo tegljači i imali su svoju namenu tokom svih godišnjih doba onomad u SFRJ, ali su preventivno zadržavani u državi tokom zimskih meseci. Nepotrebno pojašnjavati. Kao što je nepotrebno razumnom čoveku predočiti cene transporta robe brodovima. Brodovi Čakor i Vučevo su zaista bili SILA od plovila,
    (barem 1975.god kada sam na potiskivačima (oni potiskuju/guraju barže) Pinki i Panonija proveo desetak dana leta, kao klinac čiji roditelji nisu imali para da idem(o) na more )
    ali sada su samo staro gvožđe. Bilo bi neodgovorno spram brodaraca, angažovati ih sada i kada bi to bilo iole moguće. Jednako je teško sada i napraviti nov ledolomac, poštovani čitatelji, jer u našim brodogradilištima ....... e sad sam ja odužio, a pametnom dovoljno i manje
  • Nervirac

    14.01.2017 23:55
    @G,+384 je sve tacno rekao. Kao dolaze zbog ljubavi prema Vojvodini.
  • Sloga...

    14.01.2017 23:09
    Nije ledolomac
    Ova nesrećna Sloga nije za ovo pravljena. Ledolomci su ojačani i imaju čvršće propelere...
    Kada se ovo sada spusti nizvodno pa nastavi sa štetom kada se sve posle sabere isplati se imati ledolomac samo za jednu sezonu štete...
  • au svaka cast

    14.01.2017 23:09
    200.000€ popravka? 1.000.000€ kostala izgradnja pristanista (rece lik u vestima)!? Al se u Apatinu krade...
  • Podbarac

    14.01.2017 20:52
    Čakor Vučevo Petrovaradin...
    Ti brodovi nisu samo ledolomci već tegljači/ledolomci, a moderniji "Petrovaradin" tegljač/potiskivač/ledolomac - dakle mogu da se koriste i van zimskih dana.

    Stanje sada:
    "Čakor" i "Vučevo" na vezu su kod Novog Sada, a "Petrovaradin" kod Beograda. Već 5 godina nisu u upotrebi i posada raspuštena tad. Motori havarisani, korita, oprema, navigacija, u jadnom stanju. To su stari brodovi - najmlađi "Petrovaradin" je iz 1988, ali s obzirom da su rečni brodovi, korita im nisu toliko podložna koroziji. U svakom slučaju - sada neupotrebljivi.

    Jedini ledolomac koji je preostao na Dunavu jeste "Greben" - manji ledolomac u vlasništvu EPS i koji je kod Đerdapa.

    Što se tiče "privatizacije":
    "Pravne poslove" za Borovicu je radila kancelarija onda budućeg gradonačelnika Pavličića. Ili je on bio deo tima, ne znam tačno. Daklem, vojvođanski kadar žutih.

    U okviru tako sada "Dunav grupe" su "Heroj Pinki" (čij su i ledolomci), "Vojvodina put", "Hidrogradnja", brodarstva "Požarevac", "Zrenjanin"... Preko 70 brodova, bagera, barži... itd. Drugim rečima skoro sve sa Dunava.

    Elem. "Dunav grupa" nije imala interesa da održava ledolomce, a država nije imala interesa da plaća njihovu pripravnost parama građana - jer jedini koji su kao imali interesa od njih su građani, a ne političari ili stranke.

    Da se neko setio da napravi neko Javno preduzeće pa da se tu nađe posla i za ledolomce i za zaineresovane stranačke kadrove. Ali se niko nije setio. Odužio, ali kazao sve.
  • Perica

    14.01.2017 20:40
    #####
    Zašto Vojska nebi dobila Ledolomce i vodila raćuna o njima...uvek može da promeni namenu !?
  • dzoni

    14.01.2017 19:54
    Uber pljuvači pa i vama ljubljena Kroacija zove u pomoć Mađare,kako to?
  • G

    14.01.2017 19:51
    @+384 - šta ste vi ikada, u svom bednom fašističkom životu, uradili za Vojvodinu? Ne smatram širenje mržnje i netrpeljivosti korisnim radom.
  • AlekNS

    14.01.2017 19:08
    Je li to neko iz prethodne garniture ili sadasnje ili neke od demokratskih promena, malo prodao, i unistio one nase ledolomce.
    Stari su imali izraz za sve ovo IZDAJA.

    Tako to ide u kapitalizmu, ako se ne ugradis, neces zaraditi.

    I odose novci sa odrzavanja plovnog puta, u Madjarsku....
    UH zarko vam sunce........
  • ja

    14.01.2017 18:46
    @undead
    Nisi čuo za ironiju?
  • Millos

    14.01.2017 18:44
    Nije do vlasti
    Apatin je okuka. Krivina. Tacno na toj krivini se nalazi to pristaniste, a iza crkva, a iza gradi. Led lomljen u Madjarskoj je po inerciji slagao se tu na krivini i iskrivio to pristaniste.
    Pristaniste, crkva kod koje je napravljeno, su na teritoriji HR. Bespravna gradnja. Valjda je nekome bilo zanimljivo da HR pokaze da smo mi provoslavci sa Ravanicom na Dunavu, a onda je pop smislio da bi bilo dobro primati turiste kod crkve i da ce to navuci turiste da ostave koji dinar (ero). Vodica donela, vodica odnela.
    Tribute za Apatince koji 60 godina nisu dali da Tito izgradi luku u Apatinu, pod izgovorom da ce im zene biti kurve za pare. Ko da se zene ne kurvaju kada odu na more.

  • undead

    14.01.2017 17:53
    @Pajo Patrijota
    Ajd ti nazad na dinaru pa vodi i ruse sa sobom.
  • Odgovornosti i dalje

    14.01.2017 17:44
    nema
    @Odgovornost?
    A, ti si nocas docekivao Novu godinu, nehajuci sto led rusi ponton. Zasto bi ti regata smetala, kada se tamo skupi samo fini svet i o svom trosku sprema klopu.

    Ne poznajemo se, tako da ne možemo biti na ti.Smeta mi organizator regate, budžetsko preduzeće koje treba da brine o bezbednosti pokrajinskih vodotokova, a ne da se bavi organizovanjem fešti i krkanluka. Dok su moji preci radili u DTD-u, koji je preteča Voda Vojvodine, postojala su dva broda koja su brinula op prohodnosti Dunava od Apatiana do Zemuna.Današnji zaposleni brđani znaju samo za krkanluk i za primanje plate, koja im je uvek mala.
  • Yobi

    14.01.2017 17:20
    Sve je interes
    Štobi pokretali Čakor i Vučevo jel kad nema leda te novce od angažovanje tudji brodova uzmu sebi, a kad ih iznanadi led država pokrije troškove štete.
  • Tea

    14.01.2017 17:13
    @ 384
    Puno hvala za komentar.Sve,ali bas sve ste upravu.Pozdrav.
  • +384

    14.01.2017 16:22
    Tako to biva
    "Tako to biva kad se previse sniva, a stvarnost se malo zna" pevao je Djole. Sta zna neko rodjen u Krusevcu, ili u Lici, ili pod Lovcenom sta je Dunav. Njih zanima samo vlast, a vlast im je slast. Oni su tu kad treba zaposliti kumaru ili zemaru, kad treba ukrasti, uzeti, oporezovati, kad treba nesto iz Vojvodine odneti u rodnu im grudu. Ne znaju i ne interesuje ih kako da unaprede Vojvodinu ili da reaguju kad nesto podje naopako. A Vojvodjana je sve manje, sklanjaju se jer nisu dorasli seljacinama koje ne biraju sredstva.
    Ili, sto rekao Ivo Andric: "Dodju tako vremena kad pametan zasuti, fukara se obogati..." a Srbijanci krenu da (kulturno, ekonomski, a sad evo i fizicki) unistavaju Vojvodinu. Samo, ta vremena nikako da odu, dok ih mi ne oteramo. Vremena, mislim...
  • iguman

    14.01.2017 16:01
    rastan@rokoko.com
    @Odgovornost?
    A, ti si nocas docekivao Novu godinu, nehajuci sto led rusi ponton. Zasto bi ti regata smetala, kada se tamo skupi samo fini svet i o svom trosku sprema klopu.
  • Pajo PatriJota

    14.01.2017 16:01
    ovdje
    Ja ne bi njih iz Madzarske zvao pa makar umro. Sta ce nama led da lome neprijateljski brodovi.Ako ne mogu rusi ne treba nama niko. Ovdje Pajo PatriJota mere ne mere ja ćeram.
  • mile

    14.01.2017 15:52
    naprdnjaci?
    a gde si sad miroviću?!a i ti,vučeviću ?! tetki po lek ?? a ,niste muzicari ?! dooobro !!

  • Apatinski papras

    14.01.2017 15:03
    Ledolomci trule ...
    Ledeolomci će u Smederevo na staro gvožđe, a i voz ide na jug. Nažalost ove (nas) na Severu niko neće da gleda.
  • LAZA

    14.01.2017 14:55
    Javite našem dragom Super-Vučku, doleteće i svojim termo-zracima iz očiju istopiće led.
  • Vojvosadjan

    14.01.2017 14:51
    Molio bih sad da prokomentarise ovaj clanak onaj pametni sto je rekao da nece svojim parama da placa ledolomce koje koristimo jednom u 100 godina a zarad necije ˝voznje˝ Dunavom. Sad me ˝napadni˝ diletantu. E zato sve ide naopako jer u ovoj zemlji pravo glasa imaju neuki i ekipa koja se mesa tamo gde im nije mesto. U struku kojoj ne pripadaju a rezultat toga je u 99% katastrofa. Ne daj boze sad da vidis svu snagu Dunava, strucnjak.
  • Odgovornost?

    14.01.2017 14:27
    A u Vodama Vojvodine se uveliko planira redovna godišnja regata u junu uz takmičenje u kuvanju riblje čorbe.Za naknadu štete će podići naknadu za odvodnjavanje, i preteći će i za koji špricer uz riblju čorbu.
  • Perica

    14.01.2017 14:25
    BUUM ?
    Koliko je ekspoziv primenjiv za razbijanje leda?
    Ne pitam za ydravlje riba, već pristaništa.
  • dr Petrovic

    14.01.2017 14:12
    Daj ovamo genija!
    Onog politickog, sto je izjavio da nam ledolomci ne trebaju, jer je " globalno otoplavanje", pa sa nosom njegovim da cistimo Dunav.
    Odmah vlada da zasedne, da se nacionalizuju i oprave Cakor i Vucevo.
    ODMAH !
    Bez cekanja!
    Banda politicarska
    Sve su nam procerdali: zdravstvo, skolstvo, vojsku, policiju, industriju, poljoprivredu... NATALITET!
    Odmah bandi lopate u ruke !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna