Autor: N1

Info
15.01.2017.
20:02
Situacija sa ledom na Dunavu se promenila, uveravaju nadležni, i to na bolje. Ono što se, ipak, ne menja su međusobne optužbe.
  • Vojvosadjan

    16.01.2017 08:59
    Stari ˝izraz˝nas ljubitelja nautike glasi: Kome camac doceka oktobar na vodi treba mu ga oduzeti. A jos starije glasi: Sto ostavis na vodi pola je tvoje a pola od Dunava, tako da gospodo (novopeceni nauticari i trendseteri sto kupite bayliner za 8 hiljada pa posle dve sezone skapirate da to nije za vas) nema sad ljutnje.. zimovnike i izvlacenje su davno izmislili, pravila postoje. Moj camac je na vodi do kraja septembra plafon, to malo dana sto uspes da upecas za voznju krajem septembra ne znaci nista, barem meni. Sada spava u garazi i nema glavobolje, nisam bas od onih sto bacaju 12.000 u vodu jer znam kako sam ih stekao. Da mogu i spust bih evakuisao ali ne mogu, srecom nizak je Dunav. A vi iz Vojvodina i Srbija voda sto veslo ne znate da drzite, vi ste posebna prica.. molicu lepo samo nastavite dobro da analizirate situaciju, nadam se da cete skapirati do jula da li treba upotrebiti ledolomce. Cirkus!
  • Perica

    16.01.2017 08:14
    Camci i brodići
    Ok kriva država. Šta radi čamac u vodi kad je zima. Splavovi su druga priča ali čamci su mogli biti izvučeni na suvo . To ti je kao kad ostavis parkiran auto na ulici a oćes da ti očiste sneg.
  • NezavisniVojvodjanin

    16.01.2017 07:34
    drzava uvek pazljivo analizira
    Tacno je da ova drzava uvek veoma brizno i pazljivo analizira kako ce jos da zajebe narod i na koji nacin da ga oplevi. Eto to je jedini zadatak ove drzave, naopako da se oni brinu kako da zastite imovinu gradjana a i imovinu neophodnu svima, mostove, splavove pristanista. Nebriga odnosno neodgovornost drzave je toliko ocita da samo idiot to ne moze da vidi. I uvek se kriju i stite iza idiotskih saopstenja o pazljivim analizama strucnih timova koji izgleda zive na Marsu..
  • nervirach

    16.01.2017 07:24
    Zar se camci ne vade na jesen? Ne bojim se ja za vas sto imate plovila. Mi vama smetamo.
  • Zivan

    16.01.2017 07:23
    Teško je razumeti da je država kriva zato što vlasnici, uprkos obavezi, nisu čamce izvukli na obalu...
  • saramakas

    16.01.2017 06:32
    A zasto vi, "vlasnici", niste sklonili vase plovne objekte na bezbedno pre nego sto se led uopste pojavio na rekama? Po vama je drzava kriva za vasu neodgovornost, je li? Sto ste trazili to ste i dobili, a kazne koje je gdja Sojic najavila ce vam biti dodatni utuk!
  • Westi

    16.01.2017 01:59
    Kojih camaca? Pazi oni su napravili cijele vikendice sa krovovima, za balkonima sa povezivanjem dva i vise plutajuca camca. Niko od njih nema dozvolu za nesto tako i nema nikakve stete da se sisaju pare. Vozi misko.
  • rebel_ns

    16.01.2017 01:49
    Odgovornost?
    Kada je u ovoj banana drzavi iko odgovarao? Drzava pokradena, pojedinci se obogatise i niko kriv? Kako to?
    Doduse, ONI su sebi namakli i neke presude pa su dodatno ispraznili budzet, a ko je za to odgovarao?
    Opet, i Pred medjunarodnim sudom Srbija izgubila silne sporove... Ko je ODGOVARAO?
    E, tako ce i ove mukice...
  • nessa

    16.01.2017 01:19
    sajgear_cell@hotmail.com
    "Svi imaju pravo na svoje mišljenje kada bi ledolomac trebalo da se aktivira, ali prosto odluka o aktiviranju ledolomaca se donosi tek nakon pažljivih analiza. Mi još uvek nismo sigurni da li treba ledolomce da pošaljemo dole ka Novom Sadu, jer to može da ugrozi mostove i sve ostalo...jaoooo strucnjaku ko ti dade diplomu...pa led moze da ugrozi mostove botino
  • Alas

    16.01.2017 01:07
    Verovatno su vlasnici splavova sami krivi sto se toliki led nagomilao. Naravno da drzava i tu treba da profitira tako sto ce naplacivati kazne za "neodgovorno ponasanje" vlasnika splavova, jer, boze moj, pa ti splavovi ugrozavaju bezbednost plovidbe... Ne znam samo zbog cega onda drzava naplacuje silne zakupe za akvatorije, vodna zemljista i priobalni pojas. Naplacuju zakup kao da je sve i jedan splav na sred terazija u bg.
  • Vodenjak

    16.01.2017 01:01
    Nautičar
    Zna se koja plovila mogu na reci da ostanu kada ima leda. Moje je na sigurnom, na suvom negde od oktobra. Ako već ne vadite svoje plovilo onda mora u zimovnik. U suprotnom sami ste krivi za vaša plovila...
  • Pajo PatriJota

    15.01.2017 23:19
    xaxa
    Pa naravno,da su lomili led na vreme do ovog ne bi doslo.
  • Seka Persa

    15.01.2017 23:06
    Kmeee! Kmeee!

    Izvučeš svog ljubimca kao što je preporučeno i nema plakanja. Srce mi se cepa zbog tužne priče i verovatno crkavice od kojih se živi i ima čamac...

    (Čast izuzetcima. Ima ljudi koji korise čamce ne bi li prehranili porodice. Oni su verovatno iste odavno izvukli)
  • Marti

    15.01.2017 22:50
    Kapetan IQ007
    Država je za svašta kriva, ali za ovo ama baš nije.
  • Ali

    15.01.2017 22:28
    Prvo van pameti je da se nacicka toliko splavova na obali reke koja moze da se zaledi drzqva je kriva samo zato sto vam je dozvolila da stavite te splavove za koje niste imali legalne ateste i plovne dozvole nego ste ih naknadno kupovali Drugo camci se vade iz vode pre zime a ne da cekate led pa onda neznate sta da radite pa vam je drzava kriva Trece lakse je i jeftinije iznajmiti brod koji ce da lomi led nego drzati ledolomce i placati posadu i odrzavanje samo da bi se vama spasavali objekti i camci za koje treba da budete vi odgovorni a ne drzava Cetvrto da ste potrosili par stotina evra i stavili dodatne sajle nebi vas led odneo
  • Jovan

    15.01.2017 22:06
    Dahije
    Pa koga da krive-Čiča Glišu i turšiju?!?!
    Država uredno klepa preko ušiju sve registrovane marine i vezove, a kada treba da ispuni svoju najelementarniju obavezu-oni šalju ruske lobušine omolovane u parole na kosovo da izazivaju rat.
    Koga bre više zavlačite satrapi oni neuki i izdajnički!
  • petak

    15.01.2017 21:59
    Pa naravno da je drzava kriva. Kod nas svaka vremenska nepogoda napravi sranje. Kad na drzavu i sistem vode maloumnici. Bacamo stotine miliona na glupe avione a nemamo ledolomce. Isto se moze desiti i sledece godine kao sto se desilo kad je opet plavilo po Srbiji..
  • pera

    15.01.2017 21:50
    pa tuzite ih ljudi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna