Autor: N1

Info
21.01.2017.
11:49 > 12:23
Ideja da država svim punoletnim građanima svakog meseca isplaćuje takozvani zagarantovani dohodak, sve je aktuelnija u čitavom svetu.
  • Niži sloj

    22.01.2017 18:16
    Max
    Dragi Max, nemaš razlog za zabrinutost ako se radi o privatnoj firmi.Ukoliko nastavi da isplaćuje plate bez obzira na rezultate poslovanja i napravi gubitke- otići će u stečaj i kad tad snosiće posledice svog nedomaćinskog poslovanja.
    Država neće pokriniti gubitke iz budžeta niti povezati radnicima eventualno neuplaćeni staž,ni isplatiti otpremnine ili zaostale plate.Privatna firma neće moći da dobije "zaštitu od poverilaca" kao firma u restruktuiranju.
    Te povlastice rezervisane su za javni sektor i za "visu kastu".
  • Max

    22.01.2017 16:57
    @Niži sloj
    Dragi Niži sloj, radi se o privatnoj firmi. Plate zaposlenih koji nisu zavrsili fakultete su na nivou pa cak i vise od nekih plata koje dobijaju ljudi sa fakultetima u drugim firmama, ali sve dzaba kad kao sto rekoh za sve sta nam se desava krivi smo mi a ne bilo ko drugi.
  • DEJA VU

    22.01.2017 15:28
    Pa ceo javni sektor u Srbiji uživa u zagarantovanim platama i zagarantovanim budućim penzijama. Za svoj rad nemaju nikakvu odgovornost, a dolazak na radno mesto koriste za druženje i opuštanje od kućnih poslova.
    Radio , ne radio , svira im radio.
  • Niži sloj

    22.01.2017 15:23
    Max
    Nije u svakoj firmi u Srbiji, kao u tvojoj dragi Max. U toj Utopji i komunizmu uživa javni sektor u Srbiji, tzv "viša kasta" ili po Dinkiću "srednji stalež"
    Mi "niži slojevi" u privatnom sektoru rmbačimo za njih, a nemamo zagarantovane plate.
    Prijatan dan dragi Max uživaj u komunizmu....i zagarantovanoj plati i sigurnoj penziji!
  • Anon

    21.01.2017 20:38
    @saramakas
    U primeru koji ste opisali, ti poslovi od 29000 ne bi vise bili placeni toliko, nego znatno iznad te sume, jer inace niko ne bi hteo da ih radi, kao sto str i sami rekli. Onda bi se desio jedan od dva ishoda: ili bi se svima polako podigao standard zbog vecih primanja ili posla vise uppste ne bi bilo jer bi poslodavci bankrotirali usled nemogucnosti isplate vecih plata.
  • saramakas

    21.01.2017 19:03
    Ako ce se isplacivati svim punoletnim gradjanima, u redu. A ako ce se isplacivati samo nezaposlenima, postavlja se pitanje zasto bi iko rmbacio 8 sati dnevno (a cesto i duze) za platu od 29000 dok bi neko nezaposlen te novce (a mozda i vise) dobijao sedeci na guzici i vrteci prstima po ceo dan? Ako iznos bude visi od 25000 dinara, u oba slucaja doci cemo do toga da ce postati besmisleno ici na posao i kompletna ekonomija ce stati. Prosto, nece niko hteti da radi.
  • DonJuan

    21.01.2017 19:03
    Ovde je i minimalac utopija za vecinu.
  • Max

    21.01.2017 15:51
    Utopija
    U mojoj firmi svi zaposleni imaju zagarantovane plate koje lezu svakog prvog bez obzira na to da li je firma tog meseca poslovala sa dobitkom ili gubitkom i visina plata je zestoko iznad svih proseka u bransi, sve u svemu komunizam u svom najsjajnijem obliku. I sve dzaba kad niko nece da se potrudi ni malo, dolaze na posao da odrade mehanicki i jos se prepucavaju i gledaju kako ko kome da utera. Nema spasa ovoj naciji ne zbog Vucica, Dacica, Tadica ili bilo koga drugog vec zbog nas samih. Mislite o tome!
  • zakleo se bumbar

    21.01.2017 13:02
    U srbiji bi našli metod kako da budu negde zaposleni i još da dobijaju socijalnu pomoć. Pod uslovom da tako nešto i dođe kod nas 3038. godine. Smisliće stranke novi način prilagođavanja (čitaj krađe) ovog naroda

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna