Autor: B92

Info
01.02.2017.
22:34 > 22:38
Zbog tuđeg duga od devet hiljada evra Jelka Kovačev strahuje da će ostati bez krova nad glavom. Njen stan prodat je bez njenog znanja, a problem je nastao jer ona u katastru nije upisala stan na svoje ime.
  • Petar

    02.02.2017 11:49
    Sedmu godinu mi stan nije uknjizen iako je po kupoprodajnom ugovoru to trebao da uradi investitor u roku od 6 meseci. Sada da to urade stanari je velika komplikacija, procedura koja opet traje, kosta i za to vreme treba da brinem da li ce mi neka tudja banka ili tudji zelenas pokucati na vrata.
  • ex chapman

    02.02.2017 10:31
    @jovan
    po tebi je pošteno da ženu izbace na ulicu zato što je navodno "tehnički nepismena"? a kako bi to bilo da tebe neki "žestoki momak" istambura samo zato što si slabiji od njega? eto, ostao si "fizički nepismen" i to je jako bolno!
    niko normalan ne može da tvrdi da pravda nije na strani gospođe Kovačev. a svako ko poznaje zakon svestan je da je i zakon na njenoj strani. 1. izvršni dužnik je uredno obavestio sud da je stan koji je predmet izvršenja PRODAO. sud je bio dužan da obavesti kupca i omogući mu da učestvuje u postupku, ali to nisu učinili. 2. po Zakonu o izvršenju i obezbeđenju, izvršenje se ne može sprovoditi na imovini trećih lica ako nisu jemac ili založni dužnik, a gospođa Kovačev to nije. 3. gospođa Kovačev da podnese odmah tužbu zbog smetanja državine, kao savesni držalac i niko neće moći da je iseli.
    sud sve ovo zna verovatno bolje od mene, ali su namerno prekršili zakon da bi nekom pribavili protivpravnu imovinsku korist (što je krivično delo). treba da se utvrdi ko je stan kupio (da to 021 lepo objavi) a gospođa Kovački da podnese krivičnu prijavu protiv izvršnog poverioca, postupajućeg sudije i kupca.
    vita jela zelen bor, čekam glupi odgovor!
  • Nale

    02.02.2017 10:10
    O kakvoj prevari vi ljudi pričate. Žena za 10 godina se nije udostojila da se uknjiži u katastru a trebalo je samo da prošeta do katastra s tim ugovorom. Ako je imala pare da kupi stan imala je sigurno i par hiljada din za uknjižbu,za sve ove godine bi ih i rodila valjda. A sad je djavo kriv i priča se o nepravdi...sve je čisto a vi se i dalje pravite ludi.
  • Miki

    02.02.2017 09:59
    Internacionala
    "Svi mi besmo sve dosad bespravni,
    Jednakost nek je sad za nas,
    U pravu postanimo ravni,
    I sebi sami dajmo vlast."

    odbijte da se iselite. sugrađani neka stanu u odbranu opljačkane komšinice. samo da se svi okupimo i da stanemo ispred ulaza kad dođu nasilno da iseljavaju. mogu samo da se slikaju. ja ću doći iz NS, nije daleko

    "Nek tiranstvo sruši naša snaga,
    Bezbrojno roblje, sad ustaj!"
  • Jole

    02.02.2017 08:52
    Zato skoro svaki advokat ima po par tako dobijenih nekretnina.
  • kuka i motika

    02.02.2017 08:20
    Ustajte prezreni na svetu, vi sužnji koje mori glad ...
  • Paradox

    02.02.2017 07:56
    A šta se dešava kad katastar ?
    Katastar u Novom Sadu kasni sa obradom podataka više od 10 godina. Kad se obratite njima radi obrade podataka vam kažu "Pa mi smo stigli tek do 2000-te godine"!
    Pre te 2000-te godine su iz katastra delili mali papirić (5cmx5cm) sa nekim brojem - kao brojem predmeta i to bez pečata, potpisa ili bilo čega.
    Šta se dešava sa tim predmetima ili u takvom slučaju?
  • jednosmerni

    02.02.2017 07:42
    neko i samo proverava gde postoji takva imovina i trazi da zatvori konstrukciju.Sud pomaze naobavestavanjem vlasnika da mu se rdai o glavi tako da nema pravo da brani svoje.Zato je Veljina varijanta ozakonjenja bitna jer je pravo mrtvo .Ministarka je mlada udovica.Kad bi se proverilo ko prodaje nekretnine videlo bi se i ko se ovajdio i koristio poziciju da dodje jeftino preko tudje muke do imovine da bi je prodao skupo.Oteto prokleto . Mnogo sveta zivi na otimacini ali na sve na kraju dodje red da idu u inostrastvo da prezive.Veca riba jede manju.Neko ne ume kod lekara da ode redovno zakazivanjem vec i to mora preko reda dakle ništa zakonito već preko reda diše i vazduh.
  • nervirach

    02.02.2017 06:48
    Kvaka 22, kako nekog za.ebati i ostaviti olosu mesta za manevre za maznuti. Znam dvoje kojima je investitor u amanet ostavio hipoteku na poklon. Jedni su dobili odgovor da je to njegova praksa. Prebacice sledecem, nista da ne brinu. Srbija, zemlja prevaranata.
  • jovan

    02.02.2017 03:55
    cim se ugovor.overi ide se u katastar da se podnese zahtev za prenos vlasnistva, a ko je neodgovoran doceka ga ovakva situacija. neobavestenost i tehnicka nepismenost su bolni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna