Autor: Novosti, Kurir

Info
15.02.2017.
10:48
Suđenje D.G. (62), optuženom u Osnovnom sudu u Bečeju za ugrožavanje sigurnosti, još nije završeno, a presuda je već doneta, i što je još čudnije - unapred napisana, iako je naredno ročište zakazano za 30. mart.
  • :)

    21.03.2017 00:06
    Nikola Kosanović
    Da li ste se usaglasili,ko je kriv za pejudiciranu presudu: daktilograf, ili pripravnik?
    Ko presudjuje i piše presude u Bečeju?
    Da znamo .
  • Nikola Kosanović

    21.02.2017 15:21
    Preki sud
    Nije postojao otpravak presude, ne znam zašto pribegavate širenju očiglednih neistina na račun suda? Znate li vi uopšte šta sadrži otpravak presude? Šablon koji je zapisničarka pripremila slučajno je ona štampala prilikom štampanja zapisnika o glavnom pretresu koji je branilac tražio. Čak je i pogrešan šablon pripremila - šablon presude koja se NIJE NI MOGLA doneti u ovom predmetu. Bar to je MORAO branilac da ZNA (hvali se da je 10 godina advokat). Budući da je pokazao da NE ZNA - neka pročita pažljivije tu "PRESUDU". Žalosno je što branilac, izgleda, ne zna ni šta je presuda. Tako stoje stvari kada su ČINJENICE u pitanju. A vi nastavite sa blaćenjem suda i sudija, što očigledno "novinaru" nije nimalo mrsko. Pravosuđe treba kritikovati ARGUMENTOVANO, a ne na osnovu naklapanja pravnih laika, kojih ima i među advokatima, ne samo među novinarima. A da još znate da je zapisničarka šablon pripremila bez znanja sudije, šta biste pametno još mogli da pljunete o sudu?
  • Smrdija

    15.02.2017 19:57
    A kada ce nas sud da unapred napise presudu nekom mafijasu ?
  • Preki sud

    15.02.2017 15:08
    Nikola Kosanović
    Sudija koji greši na ovaj način treba da bude razrešen, ne samo izuzet, jer je postupanje protivzakonito.
    Ako "nacrt" nema nikakvog značaja za buduću presudu, zašto se uopšte izradjuje?
    Sud i sudije u Bečeju nemaju veliki broj predmeta , a čak i da imaju , odluka se može doneti tek nakon zakonito okončanog sudskog postupka, odnosno završenog sudjenja.
    Pismeni otpravak presude može biti izradjen tek nakon donete odluke, a ne PRE.
    Sud postoji radi gradjana, a ne zbog toga da bi sudije primale platu. Nesposobne sudije u interesu zaštite prava gradjana na pravično sudjenje treba razrešiti.
    Ovakva reakcija branioca nije pritisak na sud, niti njegovo samoreklamiranje, već obaveštavanje javnosti da je pravo na pravično sudjenje njegovom branjeniku ( i budućim okrivljenim pred ovim sudom i sudijom ) ozbiljno ugroženo.
    Ukoliko bi ovakva praksa suda u Bečeju zaživela, to bi značilo da bi sudovi u Srbiji mogli da donose presude bez zakonito sprovedenog postupka, što je protivno EU konvenciji o ljudskim pravima, Ustavu Srbije i ZKP:)
  • Preki sud

    15.02.2017 14:37
    sud
    Pripravnik vežba, onako kako sudija u praksi radi.
    Piše "nacrte" presuda pre okončanog postupka :)
  • Nikola Kosanović

    15.02.2017 14:19
    Presude nije ni bilo
    Ništa nezakonito nema u ovom slučaju. Osim neprimerenog reklamiranja branioca i uticaja na sud. "Nacrt" presude nema nikakav značaj jer se presuda OBJAVLJUJE posle završetka glavnog pretresa. Umesto samoreklame branilac je bio dužan da zahteva izuzeće sudije i to sasvim osnovano. Inače, ovakva praksa (pripremanja odluke) nije retkost, a posledica je PRITISAKA na sudije da reše ŠTO VIŠE PREDMETA za što kraće vreme. Sudije su danas svedene na referente. U parnici mog klijenta viši sud je našao u spisu dva primerka iste presude sa različitim izrekama! Nismo zbog toga pozivali tabloide. Ko radi taj i greši. Pa i sud (čine ga ljudi).
  • ludi sesirdzija

    15.02.2017 14:04
    pa da
    Pretpostavljam da je osudjeni vozio bicikli bez osvetljenja ili tako neka budalastina!ZAKON NIJE ISTI ZA SVE!!!!
  • sud

    15.02.2017 13:22
    možda su dali pripravniku da vežba? :)
  • Orwell Vegan

    15.02.2017 12:57
    Kvazipravni sistem
    U Beceju se zna kakav je to sud.
  • www

    15.02.2017 12:54
    dragan
    Nikakav "nacrt" sudske odluke ne može biti donet pre nego što je završen postupak i izvedeni svi dokazi, jer po zakonu odluka i ne može biti doneta pre završetka sudjenja
    .Ako ne može biti doneta odluka, naravno da ne može postojati ni nacrt iste.
    Ovaj sudija je "prejudicirao" stvar i presudio ne na osnovu činjenica , dokaza i zakona,već po nekom drugom kriterijumu.
    Postupanje ovog sudije je zakonski osnov za njegove razrešenje, jer nije dostojan .
  • Pero

    15.02.2017 12:45
    To je "normalna" stvar. Sudije i njihovi pomoćnici samo menjaju ime i prezime, jmbg ulicu i broj, član zakona. Sve ostalo radi se šablonski..... Ista forma za sve..
    Tako nam rade "učeni" ljudi.
  • ivan s

    15.02.2017 12:21
    Dodao bih i sudstvo.
  • Mile

    15.02.2017 12:13
    Pufta
    Dodao bih "i sudije".
  • dragan

    15.02.2017 12:01
    Ocigledna omaska sudije. Ta presuda nije doneta, verovatno je nacrt odluke slucajno otisao u postu. Takvi nacrti se cesto rade unapred, ali se naravno ne cine javnim, jer su podlozne izmenama. Advokat to dobro zna, ali dize galamu bez razloga.
  • ivan s

    15.02.2017 12:00
    I onda kažu da imamo tromo i neefikasno.
  • Pufta

    15.02.2017 11:21
    Piš od suda i države...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna