Autor: 021, Blic

Info
19.02.2017.
17:44
Pompezno najavljivana ideja da od naredne školske godine deca imaju fizičku aktivnost svaki dan, pala je u vodu, i za sada će sve ostati kako jeste - tri časa fizičkog nedeljno.
  • NS

    20.02.2017 10:16
    A sta cemo sa nametnutim " izbornim" sportom? Deca biraju odbojku,ali znate to kod nas nema pa mora kosarka! Kakav je to izborni predmet?
  • Jovan

    20.02.2017 08:41
    Kakvo iznenađenje!
  • Roditelj - sportista

    20.02.2017 08:23
    Mislim da je dva časa fizičkog sasvim dovoljno, ali da treba ostaviti prostora za sportsku sekciju za decu koja se više opredeljuju za sport i praviti takmičenja među školama i sportovima.

    Mnogo veći problem je šta se zapravo radi na tim časovima fizičkog i zdravstvenog vaspitanja!

    U školi koju moje dete pohađa, jedan od roditelja je primetio kako su stare sprave za vežbanje.
    Odgovor je da se nastavnici ne sprovode nastavu u vidu gimnastičkih vežbi koje su po mom mišljenju jako bitne za fizički razvoj deteta, da ih neko dete nebi tužilo za "seksualno uznemiravanje", jer nastavnik nesme da prihvati dete!

    To je mnogo veći problem!

    Najlakše je dati deti loptu i sedeti u hladu i pričati o maloj plati.

    Po pitanju Sportskog dispanzera, čuo sam da su ga ukinuli. Ali realno to i nije školski dispanzer, već za klubske sportiste, osim ako je baš neophodno.
  • mile

    20.02.2017 06:53
    Bitnija je veronauka.
  • Lexv

    20.02.2017 02:15
    ma da
    Najbolje da u skoli svaki dan imaju 5 casova fizickog i nista drugo. Kako ne razumete da deca koja vole loptu i sport ce time da se bave i u svoje slobodno vreme a ona deca koja to ne vole, ili ce da mrze fizicko ili ce da nabave negde lekarsko opravdanje i da uopste ne idu na te "casove"? A neka deca vole individualne sportove i nikako im nije zanimljivo da im nastavnik svaki dan baci loptu i kaze "a sad fudbal ili kosarku". Problem krive kicme, ravnih stopala i gojaznosti nikada necete resiti uvodjenjem dodatnih casova fizickog jer su ti casovi u vecini slucajeva poligon za napacene nastavnike od kojih vecina nema pojma da napravi zanimljiv i neobican program za decu vec i dan danas fizicko svode na grupne sportove tipa fudbal i kosarka (za decake) i greda (za devojcice). I dosta vec vise sa tim uzdizanjem fizickog kao tate nad svim predmetima. Postoje i drugi korisniji predmeti kao sto su matematika, hemija, biologija itd.
  • Ispravka

    20.02.2017 00:48
    Gordana
    Nije više od polovine dece OSLOBODJENO časova fizičkog po osnovu lekarskog uverenja.
    Nisu blesavi da se odreknu dve poklonjene petice iz fizičkog koje im popravljaju opšti prosek koji se boduje za upis srednje škole i fakulteta.
    Više od polovine dece ne radi fizičko , jer im prof fizičkog to dozvoljavaju, sede na klupama u sali dok čas traje, a ocenu dobiju obavezno 5 kao da su radili fizičko :
    Ovo poklanjanje ocena iz fizičkog radi boljeg proseka deci koja fizičko ne rade, je nepravda prema deci koja se bave sportom u sportskim klubovima i propagiranje nezdravog načina života po školama.
  • Dmitar od Morave

    19.02.2017 23:21
    Fizicki rad treba uvesti
  • Zezatori

    19.02.2017 23:07
    Zezaju se sa tim casovima fiskulture, sa nama roditeljima sto izdvajamo za zdravstveno osiguranje ceo zivot i sad ne mozemo dete kad se povredi odvesti kod sportskog lekara, Ko ne veruje neka nazove Sportski Dispanzer.
  • b

    19.02.2017 22:32
    Hqhhqhahaha, pa ko je uopste poverovao u ovo?? Od starta je jasno da od toga nece biti nista. Samo lupetaju, kazu bice, pa kazu nece. I tako u krug. A mi smo majmuni.
  • Apsurd

    19.02.2017 21:53
    Od prvobitne ideje vise fizicke aktivnosti sada dolazimo na manje fizicke aktivnosti jer 3. cas je i nastava. Ko je ovde lud?
  • rade

    19.02.2017 21:21
    Losa odluka, fizicka aktivnost je preko potrebna, ali je ne bi trebalo ocenjivati, vec da bude samo obavezna!
  • skep

    19.02.2017 21:13
    Ne mora da se uvodi dodatni čas fizičkog, za početak je dovoljno da svaki dan, na svakom času deca naprave po deset čučnjeva.
  • Gordana

    19.02.2017 20:44
    Za početak bi trebalo da svi učenici "rade" časove fizočkog, a ne da je trećina trajno oslobođena nastave, što je slučaj kod učenika starijih odeljenja.

    Sa druge strane, gotovo polovina učitelja nastavu fizičkog vaspitanja izvodi tako što učenike pusti na školsko dvorište.
  • Analiticar

    19.02.2017 20:27
    A zasto deca kad se povrede vise ne mogu da dolaze na pregled u sportski dispanzer?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna