Autor: Blic/021

Info
22.02.2017.
16:45 > 16:51
Novac bez kojeg građani ostanu kada izgube ili im ukradu novčanik, često predstavlja manji trošak, u odnosu na onaj koji sledi prilikom izdavanja novih dokumenata i kartica.
  • Kernel

    23.02.2017 21:31
    Jedna reč :
    Paraziti.
  • Aha

    23.02.2017 09:12
    Ako meni ukradu na primer, novcanik sa dokumentima, karticama i novcem, na koji fazon ja da platim novo vadjenje dokumenata i placanje istih ako nemam licnu kartu za salter banke, nemam karticu za bankomat, nemam pokaznu za gradski prevoz, zdravstvenu, zaustavi me policija, itd, i nemam sa cim da dokazem identitet? I jos ako legne plata u tom periodu...idi begaj
  • Iskustva drugih

    23.02.2017 08:24
    Srpska vukogrebina
    Čuvajte se ljudi. Kao kada ste na moru. Ne ostavljate torbe na naslonu stolice.
    Bugarske grupe ulaze kod Gradine i za dan-dva pokradu po gradovima i ponovo izlaze.
    Moguće i da imaju domaćina ovde, s kime dele.
    Svoja dokumenta naći će te oko autoputa za Niš, ako ih neko pokupi kada se zaustavi.
    Bar ona koja ne mogu da se prodaju. Lične karte odmah lično emailom odjavite svim provajderima (a ima ih čak 3) kako ne bi neko podigao skupe telefone ugovorom na vašu ličnu kartu. Ne računajte da će radnici provajdera poštovati protokole.
    Ne držite zdravstvenu tamo gde i ostala dokumenta.
    Velika je muka sa dokumentima u ovoj... državi.
  • virus

    23.02.2017 05:07
    Ovde se jedan broj ljudi u vlasti inficira virusom zla verovatno odmah po rodjenju i tako ostaju zarazeni dozivotno.
  • @ Liman2

    22.02.2017 23:32
    Bili i kod mene ti iz SNS, ali sinoć. Samo sam im pokazao rukom u pravcu ulaznih vrata da pod hitno napuste objekat što su bez iz jedne reči momentalno uradili. Inače, dok sam živeo preko, desilo mi se da sam izgubio njihovu ličnu kartu. Otišao u policiju idti dan, prijavio gubitak dokumenta, lik na prijemnom pultu je preko računara poništio taj dokument, proglasio ga ne važećim. Pošto je kod njih lična karta na 5 godina do isteka te lične koju sam izgubio ostalo je još 2 godine. U policiji su me samo pitali dali novi dokument želim sa novim ili sa starim rokom važenja. Ako hoću sa starim rokom važenja onda ću dobiti novu ličnu koja će mi važiti samo još 2 godine i neću morati ništa da platim a ako želim sa novim rokom važenja na 5 godina onda moram da platim 15 evra koliko inače košta vađenje nove lične posle isteka stare. Pitam zašto je ona prva varijanta za džabe a službenik mi kaže da sam već jednom platio taj dokument sa tim rokom važenja i da nema potrebe da ga ponovo plaćam. Odaberem tu opciju, oni iz kompjutera uzmu moju staru fotografju koja se nalazi na izgubljenoj ličnoj i pošalju zahtev za izradu. Kroz 4 dana dobijem SMS da je lična gotova i da dođem da je podignem. Tako to funkcioniše u državama čiji jedini cilj i smisao postojanja nije pljačka sopstvenih građana.
  • Milica

    22.02.2017 22:20
    Meni sve ukrali
    Strasno je i sto ne postoje jasne službe za nestala /ukradena dokumenta, meni je trebalo tri dana samo da shvatim sta gde kad i kako i čekanje u redu, i odgovor "ne nemam ni jedan dokument sve su mi ukrali". Prednost kod čipovanih dokumenata je sto je zamena brza i efikasna. Ali da, dve nedelje ja nisam postojala. Hvaljen m-banking pa sam imala pristup racunu
  • cirkus

    22.02.2017 20:21
    U nedodjiji sve po starom.
  • Schamlov

    22.02.2017 20:02
    document
    Vazi li to i za Beograd,ocigledno da im fali para za Beograd na VODI I SUVOM HLEBU,ko ce da plati nadpis Elektrovojvodina koji su skinuli neki tamo iz ..sava male dokle ce da nas jasite.
  • Liman2

    22.02.2017 19:06
    UZBUNA
    Nije tema ali...
    pre dva minuta na Limanu 2 su mi došli iz SNS sa nekakvim spiskovima da me pitaju da li ću glasati za njih!!!
    Nisu dali spisak za koji smo se otimali, uspeo sam da ga iscepam, a onda su napustili zgradu.
    Niža plavuša srednjih godina i muškarac!
  • pa

    22.02.2017 17:51
    Posteno je da neko ko izgubi placa za svoju nemarnost i neodgovornost, ali ako je gubitak posledica kriminala, onda bi to trebalo da plati onaj ko je zaduzen za kriminal. Znaci onaj ko je prijavio policiji kradju ne bi trebalo da snosi trosak, nego upravo drzavni organi cijeg su nerada kradje direktna posledica.
  • Novosadjanin

    22.02.2017 17:31
    pitanje
    Koliko kosta da se ti ukradeni dokumenti proglase nevazecim i izvade novi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna