Autor: Danas

Info
22.02.2017.
20:47 > 20:48
Broj očeva koji su dobili starateljstvo nad decom je nepoznat, jer sudovi u Srbiji ne dostavljaju rešenja o predmetima centrima za socijalni rad.
  • brižni otac

    19.11.2018 17:37
    nepravda na štetu deteta
    Centri za socijalni rad,barem ovi u pomoravskom okrugu,masovno vrše nepravdu,diskriminaciju i satanizaciju nenasilnih i brižnih očeva na sve moguće načine sve to na kraju plate deca čiji je odnos sa ocem zbog gotovo kriminalnog rada Centra za socijalni rad,Paraćina,Ćuprije i Jagodine,trajno narušen !!!!
  • Bojan

    02.01.2018 02:13
    Eh
    Sudovi i dan danas daju pravo roditeljskog staranja procentualno vise majkama nego ocevima. Stvar je jednostavna dva pola musko i zenski, dakle 50-50%. U praksi ce da postoji odstupanje u smislu 40-60% u smislu ko ce da vrsi staranje ili 60-40%. Ali da statistika bude 20-80% u BILO KOM PRAVCU JE NEPOSTENO. Tako kod nas vise dece pripadne majkama, dok muskarci imaju bolju prodju kod zaposljavanja na primer.
  • Bogdanov Tata

    23.02.2017 16:50
    diskriminacija
    zaboravlja se činjenica da lažna prijava za nasilje u porodici i za zlostavljanje deteta od strane majki prolaze nekažnjeno... Neverovatno, tužba za razvod braka, i u isto vreme, prijava za nasilje u porodici i za zlostavljanje deteta.... To je ustaljena praksa. Inače, sudovi veoma cene mišljenje CSR i time se rukovode.
  • Branka

    23.02.2017 13:07
    ocevi stidite se Srpske majke
    Stidize se majki jer ni 5% vas i da im dajemo decu ih ne bi uzeli. Ili bi vam ih cuvali roditelji ili ulica. Licno sam videla " veliku ljubav briznog oca" kome je najniza alimentacija namenske projavćjene plste kako pominjete u ovim komentarima RAK RANA.
    More žena svoju decu podizu sama sa 20% od vasih "minimalaca". More žena teglji vasu decu na svojim ledjima SAMA da ih odhrani i vidim u ovim komentarima bas bi ste te JADNICE kako ih zovete zeleli da vidite bez noktiju i sveze ofarbane kose.
    Očevi u Srbiji treba da se stide Srpske majke. A pravosudje da se stidi sto vam se dalo da za 5-6000 dinara alimentacijr dobijate momački zivot ne pogledavsi rodjenu decu. Toliko gospodo OČEVI.
  • konfucije

    23.02.2017 01:01
    nepoznat broj...
    Ovo drustvo nema jednu rak ranu vec odavno rairene metastaze. Zavod za Socijalnu zastitu "ne zna broj oceva koji je dobio starateljstvo u sporovima" jer licemerno, pred javnosti, štiti svoj nerad i neodgovornost. Taj broj je ispod 5% u direktnim sukobima oko starateljstva, gde su oba roditelja procenjena kao podobni (u 95% slučajeva tada je preporučeni staratelj majka). Ustaljena praksa, jer je lakše da Centri za socijalni rad ne rade svoj posao i ne analiziraju svaki slučaj posebno, već rade u default xx modu. Žalosno je da i ovako jadno gradjansko društvo proziva sud kako, u jednom od hiljadu slučajeva, ne uvažava površan i sramotan nerad Socijalnih službi, zbog toga što su korumpirani sudija i moćan političar izvrdali ustaljenu, inače duboko pogrešnu praksu... Korupcija jeste najveći, ali daleko da je jedini problem ovog društva...Inace svugde u svetu, sud je taj koji odlučuje o najboljem staratelju a ne nekakvi Centri za socijalni rad iz Titinog vremena... Živeli
  • Novosadjanin

    22.02.2017 23:44
    dvostruki arsini
    Koliko su zene u pravu da se bore za ravnopravnost glede nekih stvari, toliko su licemerne kad su ove druge stvari u pitanju. Jednaka prava za sve nisu dvostruki arsini, vec upravo sto i sam naziv kaze - jednakost. Ne treba gledati procente da se zadovolje kriterijumi vec ko ce biti bolji roditelj - ako ce biti otac dati njemu, a ako ce biti majka dati njoj i resena prica.
  • pero

    22.02.2017 21:43
    e, vec mi je muka od tih ``jadnih`` majki.Mozda su ocevi i u pravu, kako dokazati nepodobnost , nezrelost majke. Pa umesto da budu srecne sto neko hoce ozbiljno da se bavi decom one samo masu jednim jedinim argumentom - radjadjem. E, pa nije sve ni u tome, deci treba mnogo mnogo vise. Neko vece na tv je bila jedna ``sirotica``, ali nisam primetio da je ugrozena, kosa sveze ofarbana, nokti namazani, frizura i sminka tip- top, ali, ah niko joj ne pomaze, pa dosta bre.
  • Marko

    22.02.2017 21:35
    Pravosuđe - rak rana ovog društva. Ni R od reformi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna